25 / 04 / 2024

Konut üreticileri roadshow'a hazırlanıyor!

Konut üreticileri roadshow'a hazırlanıyor!

Konut alan yabancılara vatandaşlık bedelinin 250 bin dolara indirildi. Harekete geçen konut üreticileri, gurbetçilerin yaşadağı ülkelerinde ve körfez bölgelerinde roadshow’a hazırlanıyor.



Ekonomik dalganma ve kur farkı nedeniyle duraklama dönemine giren gayrimenkul sektörü, yabancıya satışla ayağa kalktı. Yabancıya konut satışı bu yıl itibariyle rekor kırarken, sektör temsilcileri harekete geçti. Konut üreticileri, gurbetçilerin yoğun olduğu ülkeler ile Körfez ülkelerinde tanıtım çalışmalarına başlayacak.

Sektör temsilcileri kolları sıvadı

Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, 19 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yabancıya vatandaşlıkta bedelinin 250 bin dolara düşürülmesi Türkiye’den ev alacak bir yabancı için büyük avantaj sağladı. Konut üreticileri ise bu durumu fırsata çevirmek için kolları sıvadı. 

Bakan Kurum'dan destek

Konut üreticileri Avrupa’da gurbetçilerin yoğun olduğu ülkeler ve Körfez ülkeleri ile Irak, İran gibi yoğun satışın yapıldığı ülkelere yönelik tanıtım çalışmaları yapacak. Hedef ülkelerde yayın yapan televizyon ve gazetelerde çalışmaların yayımlanması planlanıyor. Sektör, kamu kurumlarının da desteğini alabilirse yabancı yatırımcıların karşısına çıkacak. temsilcilere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan destek geldi. Kurum, roadshow’lar yapılması gerektiğini belirterek, bakanlık olarak bu tür faaliyetlere de öncülük edebileceklerini söylemişti.
 


Geri Dön