29 / 03 / 2024

Iğdır'da dul ve yoksullara konut yapılıyor!

 Iğdır'da dul ve yoksullara konut yapılıyor!

Iğdır'da ‘Dul ve yoksul ailelere konut yardımı’ projesi kapsamında yapımına başlanan konutlar, ihtiyaç sahiplerine 2 hafta içerisinde teslim edilecek



Iğdır’ın Aralık İlçe Kaymakamlığı tarafından fakir ailelere yönelik başlattığı konut yapma çalışmaları sürüyor. 


İlçe merkezi ile köylerinde büyük bölümü eşini kaybetmiş kadınlardan oluşan 16 yoksul aile için hazırlanan proje hayata geçiriliyor. Kaymakamlıkça hazırlanan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nce kabul edilen ‘Dul ve yoksul ailelere konut yardımı’ projesi kapsamında yapımına başlanan konutların, ihtiyaç sahiplerine 2 hafta içerisinde teslim edilmesi planlanılıyor.


Konutların inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, hazırladıkları proje kapsamında, çoğunun dul, yetim ve aralarında engelli vatandaşlarında olduğu, 16 ailenin konutlarının yapımının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Çiçekli, “Yaklaşık 15 gündür yapımına başlanan evler, 70 metrekare alana sahip 2+1 şeklinde inşa edildi. Son derece modern, sağlık, depreme dayanıklı konutları 2 hafta içerinde ihtiyaca sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.


Aysel Yiğit isimli 7 çocuk annesi ihtiyaç sahibi ise şimdiye kadar tek gözlü kerpiç bir evde oturduğunu, yağışlı günlerde evinin su sabtığını kaydetti. Yiğit, yeni yapılacak konut ile çok rahat bir ortamda çocukları ile birlikte yaşayacağını belirterek yetkililere bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.


Habertürk



Geri Dön