18 / 04 / 2024

Konutlara ait çevre temizlik vergisi ne kadar?

Konutlara ait çevre temizlik vergisi ne kadar?

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği'ne göre 2013 yılı için konutlara ait çevre temizlik vergisi ne kadar? Merak ediyorsanız, yanıtı ve konu detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Konutlara ait çevre temizlik vergisi ne kadar?

31 Aralık 2012 Perşembe günü 28514 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği kapsamında 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren, tahsil edilecek çevre temizlik vergisi tutarlarına yer veriliyor.


Söz konusu tebliğe göre, konutlara ait çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınarak; metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 Kuruş, diğer belediyelerde ise 19 Kuruş olarak baz alınıyor.


Konu ile ilgili tebliğ hükümleri aşağıda yer alıyor;


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 Kuruş, diğer belediyelerde 19 Kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön