24 / 04 / 2024

Konutta dinamikler değişiyor!

Konutta dinamikler değişiyor!

Kovid-19 salgını birçok sektörü etkilerken, konut sektöründe de tercihlerin ve dinamiklerin değişmesine sebep oldu. Salgınla birlikte konutlarda, teras ve bahçeler ön plana çıkarken, konut alıcıları sağlık kriterlerine göre geliştirilen konutlara ilgi gösteriyor...



Koronavirüs sonrasında evlerde geçirilen zamanın artmasıyla beraber konut sektöründeki dinamikler de değişiyor. Bu dönemde yüksek katlı, balkonsuz konutlara olan talepte azalma yaşanırken, konut üreticileri de tüketicilerin isteklerine göre yeni uygulamalar devreye sokuyor. 

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "1999 depreminin ardından sektör deprem kriterleri ile tanışmıştı. Şimdi ise sağlık kriterlerine göre konut geliştirilecek" diye konuştu.

Konutta dinamikler değişiyor!

HEKİMLERDEN KURUL

İstanbul Çekmeköy'deki yeni projelerini salgın sonrasında yeniden şekillendirdiklerine dikkat çeken Yılmaz, 58 bin kişinin düşüncelerine başvurduklarını, buna göre artık deprem güvenliğinin yanı sıra sağlık kaygısına hitap eden projelere ilginin artacağını belirtti. Yılmaz, "Sağlık konusunda çalışma yaptık ve hekimlerden oluşan bir 'Sağlık Kurulu' oluşturduk. Pandemi süreci sonrası gayrimenkul anlayışını Çekmeköy'de göreceksiniz" diye konuştu.

TERAS VE BAHÇELİ

Koronavirüs salgınıyla birlikte evden çalışma modeline geçildiğini, bu konuda da çalışmalar yürüttüklerini belirten Yılmaz, projedeki değişiklikleri şu şekilde açıkladı:

"Uzmanlar diyor ki evde bir çalışma alanı oluşturun. Bazı evlerimize yarım odalar ekledik. Projemizdeki bahçeli ev sayımızı artırdık. Toplam daire sayısının yüzde 20'sini villa bahçe konseptiyle tasarladık. Tüm dairelerimizi balkonlu yaparak, projedeki evlerin yüzde 20'sini de teraslı ev olarak kurguladık."

5 MADDEDE 'SAĞLIKLI EV' KRİTERLERİ

Ziya Yılmaz, projelerdeki sağlık kriterlerini şöyle anlattı:

-Binada asansörler olacak. Fakat asansöre ihtiyaç duymadan çıkılabilecek yükseklikteki eve 'sağlıklı' diyoruz.

-Mümkünse bahçesi olacak. Bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız kesinlikle geniş balkonu olacak.

-Orman içinde ve geniş bir yeşil alana sahip olacak.

-Her dairenin havalandırma sistemi korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun tasarlanacak.

-En son deprem yönetmeliğine uygun inşa edilecek.


Geri Dön