29 / 03 / 2024

Mega projelerle Esenyurt’un çehresi değişiyor!

Mega projelerle Esenyurt’un çehresi değişiyor!

Bir biri ardına planlanan mega projelerle Esenyurt’un çehresi değişiyor



İlçe, Cumhuriyet Meydan Projesi, dev olimpik yüzme havuzu, kapalı pazar alanları ve park projeleriyle İstanbul’da örnek gösterilecek bir yerleşim yeri olmayı hedefliyor

Mega köy iken Mega kent olma yolunda hızlı bir gelişim ve değişim süreci yaşayan Esenyurt, hayata geçirdiği dev projelerle, Avrupa’nın Kültür Başkenti İstanbul’da örnek gösterilecek bir yerleşim yeri olma çabasında ilerliyor. İlçede değişimi sağlayacak büyük projeler ise şöyle:

Olimpik Yüzme Havuzu

Tam Olimpik Kapalı Spor Salonu Yüzme Havuzu’nun yapımına Örnek Mahallesi’nde devam ediliyor. Spor merkezinde Profesyonel Tramplenli Atlamalı Tam Olimpik Yüzme Havuzu’nun yanı sıra, içerisinde fitness gurupları, tenis, 5 bin araçlık otopark, konferans salonları gibi sporla ilgili her türlü branşlar bulunuyor. Merkezin toplam alanı ise 40 metrekare olarak projelendirildi.

Cumhuriyet Meydan Projesi

Cumhuriyet Meydanı, Ulaşım ve Meydan Projesi olarak tasarlanan proje ile ilgili yer altına kademeli inşa edilecek altgeçitlerin toplam uzunluğu 783 metre olacak. Bunlar 2 ana altgeçit ve bu altgeçitlerin kendi aralarındaki 3 bağlantı altgeçitten oluşuyor. Meydan çevresindeki trafiğin alt alta inşa edilecek ana altgeçit ve bağlantı altgeçitler vasıtasıyla yer altına alınmasıyla 7825 m2 olan mevcut Cumhuriyet Meydanı yüzde 150’ye varan alan artısıyla 19365 m2’ye çıkacak. Esenyurt Camii, ES KULE ve Esenyurt Lisesi üçgeni bütünüyle araç trafiğinden arındırılacak. Yayalaşmaya açılacak meydan, rekreasyon düzenlemesi ve şehir mobilyalarıyla, modern Esenyurt da yakışacak tarzda dizayn edilecek.

Atatürk caddesi düzenlenmesi

Esenyurt’ta olduğu gibi, bölgeye yeni bağlanan Kıraç’ta da modern yollar yapmak üzere çalışmalar sürüyor. Kıraç’ın en işlek anayollarından biri olan Atatürk Caddesi düzenlemesinde; 4 metre genişliğindeki geniş ve ferah betonarme tretuar ile yaya trafiğinde bir rahatlama sağlayacak. İmalatı devam etmekte olan tretuarın ortasından geçen 110 cm genişliğindeki kırmızı hat ile görüntü kirliliğine son verilecek. İleriye dönük elektrik ve data transferi hatları söz konusu kırmızı hattın altına yerleştirilecek.

Tamirat gerektiği durumlarda bu bölgenin kırılıp onarım işlemi yapılacak. Bu şekilde bakım ve onarım maliyeti düşerek malzeme zayiatı da engellenmiş olacak. Sonuç olarak, daha geniş ve ferah yol ve kaldırımlar ile yaya ve araç trafiği azalmış altyapı sorunları çözülmüş bir Atatürk Caddesi Esenyurtluların hizmetine sunulacak.

AKÇA BURGAZ PROJESİ

109 ada, 17 parselde bulunan 2318.56 m2 alanı olan arsa üzerinde kurulacak projenin; birinci bodrum katı pazar yeri, ikinci bodrum katı otopark, zemin katı ise düğün salonu ve İSMEK olarak belirlendi. Toplam inşaat oturum alanı 6956 m2 olarak hesaplandı. 

AKÇA PARK PROJESİ

Park alanı 6.125 m2 olarak belirlendi. İçersinde kafeterya, süs havuzu, çocuk oyun alanları, açık alan spor aletleri, piknik masaları, banklar, pergolalar, yürüyüş yolu, geniş yeşil alanlar, çiçek parterleri, basketbol sahası olacak.

GÜZELYURT PROJESİ

Projenin 24b-3a pafta, 381 ada, 1 parselde bulunan arsa alanı 3586.80 m2 olarak hesaplandı. İnşaat alanı ise 6.191.27 m2 üzerinde pazar yeri, otopark ve spor kompleksi yapılması planlanlanıyor. İkinci bodrum kat otopark, birinci bodrum kat pazar yeri, zemin kat spor kompleksi olacak.
Star


Geri Dön