25 / 04 / 2024

Konutta en hızlı geri dönüş Esenyurt'ta!

Konutta en hızlı geri dönüş Esenyurt'ta!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, markalı konutların 6 aylık değerlendirme raporunu yayınladı. Rapora göre, İstanbul'da konutta en hızlı geri dönüş Esenyurt-Beylikdüzü bölgesinde yaşanıyor..



Markalı konutların 6 aylık değerlendirme raporunu yayınlayan TSKB Gayrimenkul Değerleme, raporda İstanbul'daki konut yatırımlarında en hızlı geri dönüşün Esenyurt-Beylikdüzü bölgesinde görüldüğünü belirtti.

 

Esenyurt-Beylikdüzü bölgesinde konutların kendisini geri ödeme süresi olan amortisman süresi 19.3 yıl olarak hesaplandı. Amortisman süresinin en yavaş olduğu ilçe ise 34.4 yıl ile Kadıköy olarak kayıtlara geçti.

 

Buna göre Esenyurt, İstanbul’un ortalama geri dönüş süresi olan 24.7 yıl ortalamasının üstünde, Kadıköy ise gerisinde kaldı. 

 

Konutta en hızlı geri dönüş Esenyurt ta!

 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, sonuçları şu şekilde değerlendirdi: "Amorti etme süresinde, kira değerinin satış değerine kıyasla daha düşük olduğu bölgelerde bu süre uzuyor. Bağdat Caddesi gibi yerlerde konutların satış fiyatları oldukça yüksek iken, kira değerlerinde bu denli yüksekliği göremiyoruz. Bu nedenle de amorti etme süreleri uzun çıkıyor. Esenyurt’ta ise satış fiyatı daha düşük olurken, kira getirileri de evin satış değerini karşılamak açısından daha makul seviyelerde oluyor" dedi. 

 

Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre Mart-Eylül aylarını kapsayan 6 aylık dönem göz önüne bulundurulduğunda Esenyurt’ta konut fiyatları 6 ayda yüzde 2.9 artarken, Kadıköy'de ise yüzde 0.5 oranında geriledi.

 

SANCAKTEPE YÜKSELİŞTE

 

Mart-Eylül dönemini kapsayan 6 aylık dönemde konut fiyatları en çok Sancaktepe- Sultanbeyli-Samandıra bölgelerinde arttı. Bu bölgelerde yüzde yüzde 8.2'lik artış yaşandı. 

 

İstanbul’da ortalama 6 aylık fiyat artışı yüzde 3.9 olarak tespit edildi. Bomonti yüzde 7.4 artışla Avrupa yakasında fiyatların en çok arttığı bölge oldu.

 

AVRUPA YAKASINDA KONUTLAR 23.8 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDİYOR

 

Konutta en hızlı geri dönüş Esenyurt ta!

Konutta en hızlı geri dönüş Esenyurt ta!

Konutta en hızlı geri dönüş Esenyurt ta!

 

ANADOLU, AVRUPA’YI GEÇTİ

 

Rapora göre konut fiyatları 6 ayda Anadolu yakasında yüzde 4, Avrupa yakasında ise yüzde 3.8 yükseldi. İstanbul genelinde fiyatlarda artış yaşandı. Ancak, Kadıköy’de fiyatlar yüzde 0.5, İstinye-Tarabya’da da yüzde 2.3 geriledi. 

 

Kadıköy’de metrekare fiyatları 8 bin 500 TL ile 17 bin TL arasında değişiyor. İstinye-Tarabya bölgesinde ise metrekare fiyatları 12 ile 18 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor.

 

Konutta en hızlı geri dönüş Esenyurt ta!

 

EMLAK KONUT'UN 4 AYLIK CİROSU 1.4 MİLYAR 

 

Türkiye genelinde birçok markalı konut projesini hayata geçiren Emlak Konut GYO, son 4 ayda toplam bin 853 konutun satışı gerçekleştirdi ve bu satışlardan 1 milyar 488 milyon TL ciro elde etti. 

 

2017 yılının 3’üncü çeyreği ve ekim ayını kapsayan dönemde adet olarak en çok konut satışı 384 ile Göl Panorama Evleri’nde gerçekleşti. En fazla ciro ise 240 milyon 786 bin ile Büyükyalı projesinde yaşandı. 

 

Şirket 01 Ocak- 31 Ekim tarihleri arasında da toplamda 5 milyar 267 milyon TL değerinde, 5 bin 339 bağımsız bölümün satışına imza attı. Emlak Konut GYO 2016 yılında ise toplam 5 milyar 999 milyon 550 bin 816 TL ciro elde etmişti.

 

KONUT FİYATLARI NE KADAR ARTTI?
2012’DEN BU YANA (%) 

TÜRKIYE: 97 
İSTANBUL: 135
ANKARA: 69
İZMİR: 116
2017 BAŞINDAN BU YANA (%)
TÜRKIYE: 7 
İSTANBUL: 2
ANKARA: 4 
İZMİR: 11

 


Geri Dön