20 / 04 / 2024

Konutta fahiş kira sorunu çözülecek!

Konutta fahiş kira sorunu çözülecek!

Yüksek kira artışlarının sebeplerinin araştırılarak yaşanan mağduriyetleri giderecek önlemler alınması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 



Türkiye genelinde son zamanlarda kira fiyatlarında meydana gelen fahiş yükselişler sebebiyle vatandaşlar barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. 

Konutta fahiş kira sorunu çözülecek!

Ev kiralarındaki fahiş artışlar sebebinden, oturduğu evden tahliye edilmek istenen, kiralık konut bulamayan vatandaşlar mağduriyetler yaşıyor. 

Kovid-19 salgınında kapanan okulların yeniden yüz yüze eğitime geçmesiyle kiralık evlere olan talep de artmıştı. Bu sebeple kiralık evler kapış kapış tutulurken, fırsatçı ev sahipleri fiyatları yükseltmeye başladı ve kiralık konut stoku da azaldı. 

Konutta fahiş kira sorunu çözülecek!

Yapılan araştırmalara göre, 2021'de dünyada en çok kira yükselişi yaşanan ilk beş kentin 3'ü Türkiye'de bulunuyor. Mağdur vatandaşlar, kira sorununun bir an önce çözülmesini talep ediyor. 

Kiralardaki yükselişlerin engellenmesi ve vatandaşların barınma haklarının yerine getirilmesi en temel haklardan olarak ön plana çıkıyor. Bu barınma sorununun çözüme kavuşturulması ve kiralardaki yükselişlerinin durdurularak her vatandaşın uygun fiyatlarla barınabilmesi gerekiyor. 

Konutta fahiş kira sorunu çözülecek!

Önerge verildi

Bu kapsamda, İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ve 19 Miletvekili tarafından Yüksek kira artışlarının sebeplerinin araştırılarak yaşanan mağduriyetleri giderecek önlemler alınması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Ev kiralarındaki fahiş artışlar denetlenecek!

Kira geliri istisna tutarına 2022 ayarı!

Şehir merkezlerinde ortalama kiralar ne kadar?

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön