19 / 03 / 2024

Konutta faizler dengeleniyor!

Konutta faizler dengeleniyor!

Cathay Group’un patronu Mahmut Alper Tuğsuz, 35 ülkeye ev sattıklarını ifade ederek, “Son satışımızı 8.500 kilometre öteye yaptık. Japonya dahil projelerimize dünyanın dört yanından talep gelmeye devam ediyor” diye açıklama yaptı. 



Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre Cathay Group tarafından hayata geçirilen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy, yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Son olarak 8 bin 500 kilometre öteye satış yaptıklarını ifade eden Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, "Satış yaptığımız ülke sayısı 35'e ulaştı. Projelerimize Japonya'dan yatırımcı gelmesi bizim için motivasyon kaynağı oluyor" dediç 

2017 yılına göre 2018'de yüzde 78 oranında artan yabancı satışın sektörün dinamiklerini ayakta tutan bir katalizör vazifesi gördüğünü ifade eden Tuğsuz, şunları söyledi: "Yabancıya satışın sektör dinamikleri için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Ülkemizde 2018'de toplam 40 bin civarında yabancıya konut ve işyeri satışı gerçekleştirildi. Ekonomimizin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektörü sadece iç piyasayı hareketlendirmekle kalmıyor aynı zamanda yabancı kaynak girişini de artırdığı için cari açığa ve ülkemizin tanıtımına da katkı sunuyor."

SEKTÖRDE BAHAR CANLILIĞI YAKIN

Tuğsuz, Emlak Katılım Bankası'nın sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle olduğunu ifade ederek son zamanda konut kredi faizlerinde yaşanan yumuşamada ihtisas bankası kurulmasının da olumlu etkisi olacağını dile getirdi. Tuğsuz, "Konutta faizler dengeleniyor. Sektörde bahar canlılığı görebiliriz" ifadelerini kullandı.

GURBETÇİ İLGİSİ ARTAR

Emlak Katılım Bankası'nın yeniden açılmasıyla özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye yatırımlarının artmasını beklediklerini dile getiren Tuğsuz, şöyle devam etti: "Emlak Katılım Bankası'nın yeniden canlandırılması sektörümüz için son derece sevindirici bir gelişme oldu. Bilindiği üzere 2001 krizi sonrası kapatılan Emlak Bankası, daha öncesinde Emlak ve Kredi Bankası olarak büyük ölçüde inşaat sektörüne kredi veriyordu. Konut sektörü için önemli bir misyonu vardı. Sektör temsilcileri olarak Emlak Bankası'nın yeniden kuruluşunun yapılarak eksik kalan bu misyonu üstlenmesinden çok memnunuz."

Emlak Katılım Bankası faaliyete başladı!

16 soruda Emlak Bankası!

Konut kredi faizleri yüzde 1'in altına inecek!


Geri Dön