25 / 04 / 2024

Konutta fiyat düşer mi? Uzman isim tek çareyi paylaştı

Konutta fiyat düşer mi? Uzman isim tek çareyi paylaştı

İstanbul’da bir dairenin metrekare maliyetinin 32 bin TL’ye çıktığını, 50 bin TL’nin altında satışın artık zor olduğunu söyleyen Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, fiyatlarda düşüşün 1 milyonun üzerinde konut üretimiyle olacağını belirtti.



TOKİ’nin bu ay temel atarak startını vereceği 250 bin sosyal konut projesi inşaat sektörünü sevindirdi. Piyasada birkaç aydır yaşanan yavaşlamada sosyal konut beklentisi ile maliyet artışının etkili olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, sosyal konutların satış yasağı sebebiyle piyasaya girmeyeceğini ve bu nedenle fiyatları düşüremeyeceğini düşünüyor. Enflasyondan kendini korumak isteyenlerin güvenli liman olarak konut yatırımına devam ettiğini belirten inşaatçılar, maliyetlerdeki ve satış fiyatlarındaki artış trendinin devam etmesini beklemekte.

Türkiye Gazetesi'nden Önder Çelik'in haberine göre; Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu “Maliyetlerdeki artışlar, bir dönem geliştiriciler tarafından karşılanabilir boyuttaydı ancak Kasım 2021’den sonra, özellikle döviz kurundaki yukarı yönlü sert hareketin etkisiyle, üretim süreçlerinde kullandığımız ürünlerin maliyetlerine doğrudan etki etti. Betonun metreküpü geçen yıl 300 TL’ydi, şu an 1.500 TL. Demir 500-550 dolar seviyesinden 1.000 dolara çıktı, şimdi 700-750 dolarlarda... Önümüzdeki ayı öngöremiyoruz. Hepimizin umutla beklediği maliyetlerin düşmesine dair bir beklenti, maalesef kısa ve orta vadede bulunmuyor. Arzı yapan üreticinin ciddi anlamda desteklenmesi, içinde bulunduğumuz süreci ülkemiz adına bir fırsata dönüştürebilir” dedi.


Geri Dön