25 / 04 / 2024

alım satım

alım satım

Bakan Murat Kurum, “Vakit kaybetmeden inşallah arsalarımızı illerde belirlemek suretiyle gerek kira noktasında gerek konut fiyatlarının düşme noktasındaki bu kararlı adımımızı, 81 ilimizde 622 ilçemizde atacağız.” ifadelerini kullandı.

Konutta fiyat düşer mi? Uzman isim tek çareyi paylaştı

İstanbul’da bir dairenin metrekare maliyetinin 32 bin TL’ye çıktığını, 50 bin TL’nin altında satışın artık zor olduğunu söyleyen Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, fiyatlarda düşüşün 1 milyonun üzerinde konut üretimiyle olacağını belirtti.

Kiralara yüzde 15 indirim yolda!

Hükûmet, konut ve kira fiyatlarının düşürülmesi için yeni adımlar atıyor. Son olarak Türkiye genelinde 4 milyon metrekare arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofisin 50 bin konuta dönüştürülmesinin önü açıldı.

Yavaş yavaş düşüyor! 100 bin konut... 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Temmuz ayına ilişkin konut satış verilerine göre, geçtiğimiz ay konut satışları %12,9 azalarak 93 bin 902 olarak gerçekleşti. Temmuzda Türkiye'den en çok konut alan yabancı ise bin 28 konutla Ruslar olarak kaydedildi.

Tüm detaylar akşam saatlerinde belli olacak! Ucuz konut, kredi borçları ve fahiş fiyatlar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye'de bir araya gelecek. Kabine'nin ana gündeminde takibe düşen kredi ve kredi kartı borçları olması beklenirken, bu konuların çözümüne yönelik 3 formül var.

Gerçek değer – rayiç değer farkına dikkat!

Gerçek değer – rayiç değer farkı vatandaşı yakıyor. Alım satım sırasında yapılan bazı hileler konut tüketicilerini ileride sıkıntıya sokmaktadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle değerlendiriyor...

Gerçek değer – rayiç değer farkı vatandaşı yakıyor!

Gerçek değer – rayiç değer farkı vatandaşı yakıyor. Alım satım sırasında yapılan bazı hileler konut tüketicilerini ileride sıkıntıya sokmaktadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle değerlendiriyor...

Emlakçı alım satım komisyonu 2017!

Taşınmaz mal almak ya da satmak isteyen kimseler, bu işlemi emlakçı ile yapmaları halinde emlakçıya komisyon ödüyor. İşte emlakçı alım satım komisyonu 2017..

Space Elektronik Malzeme ve Gayrimenkul Alım Satım Danışmanlık Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Space Elektronik Malzeme ve Gayrimenkul Alım Satım Danışmanlık Kiralama Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Ahmet Özer imzasıyla kuruldu.

Emlak alım satım harcı 2017!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi emlakların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, emlak alım satım harcı 2017 ne kadar?

Enka İnşaat pay alım satım bildirisini yayınladı!

Enka İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Enka İnşaat pay alım satım bildirisini yayınladı.

Emlak alım satımına yeni düzen!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin verdiği bilgiye göre ikinci el araçların yanı sıra emlak alım satımına da çekidüzen verilecek.

Enka İnşaat pay alım satım bildirimini açıkladı!

Enka İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Enka İnşaat pay alım satım bildirimini yayınladı.

Akfen GYO pay alım satım bildirimini yayınladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen GYO pay alım satım bildirimini yayınladı.

BKL İnşaat Emlak Alım Satım Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

BKL İnşaat Emlak Alım Satım Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Kani Korkmaz, Bahri Akkaya ve Levent Kartopu imzasıyla kuruldu.

Akfen GYO pay alım satım bildirimini yayınladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün pay alım satım bildirisini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Kentaş Proje İnşaat ve Malzemeleri Alım Satım Taahhüt Altyapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kentaş Proje İnşaat ve Malzemeleri Alım Satım Taahhüt Altyapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Cemile Sak tarafından 10 bin TL sermaye ile 24 Ağustos'ta Üsküdar'da kuruldu.

Enerji kimlik belgesi olmayan binaların alım satımı yapılamayacak!

Gayrimenkul brokeri Özkan Aydemir, 50 metrekare üzeri inşaat alanına sahip bütün binaların enerji kimlik belgesi olmadan alım ve satımının yapılamayacağını söyledi.

Sinpaş GYO 2016 yılı pay alım satım bildirimini yayınladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, KAP'ta pay geri alım satım bildirimi yayınladı. Bu bildirime göre Avni Çelik'in Sinpaş GYO A.Ş sermayesindeki payları yüzde 13,18'e çıktı. Mehmet Çelik' in ise Sinpaş GYO A.Ş sermayesindeki payları yüzde 0,003' e indi.

İdealist GYO pay geri alım satım bildirimi!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na pay geri alım satım bildirimi yayınladı. Bu bildirime göre şirketin İdealist GYO A.Ş.'deki payı yüzde 24 oldu.

alım satım Haberi

alım satım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Konya'nın Ereğli ilçesinde, AK Parti İlçe Teşkilatına gitti.

Konya’da konuşan Bakan Kurum şu bilgileri verdi: 

“Gençlerimizin, emeklilerimizin, şehit ve gazi ailelerimizin, genç kardeşlerimizin kontenjanlarının olduğu ve rekor başvuru sayısına ulaştığımız projemizi de kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Burada Cumhurbaşkanımız, bir müjdeyi daha milletimizle paylaştı. Altyapısı hazırlanmış arsa sayısını 1 milyona çıkardı. 1 milyon konut yapılacak arsamızı, altyapısını, elektriğini, suyunu, yolunu yapmak suretiyle vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bize de vakit kaybetmeden inşallah arsalarımızı illerde belirlemek suretiyle gerek kira noktasında gerek konut fiyatlarının düşme noktasındaki bu kararlı adımımızı 81 ilimizde 622 ilçemizde atmış olacağız. 25 Ekim’de de aynı anda 5 bin konutluk temelimizi atıyor olacağız.”

Konya’da da bu kapsamda 7 bin 655...