23 / 04 / 2024

Tapu alım satım harçları 2017!

Tapu alım satım harçları 2017!

Tapu alım satım işleminin gerçekleşmesi için, tarafların tapudan randevu alması, randevu gününde gerekli belgeleri temin edilmesi ve harçların ödenmesi gerekiyor. İşte tapu alım satım harçları 2017..



Gayrimenkul tapu alım satım işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Gayrimenkulün başka bir şehirde yer alması durumlarında herhangi bir tapu dairesinde de bu işlem gerçekleşebiliyor.


Alım satımın gerçekleşmesi için, öncelikle tarafların tapudan randevu alması, randevu gününde gerekli belgeleri temin edilmesi ve harçların ödenmesi gerekiyor.


Tapu alım satım işlemi için gerekenler

Satıcıdan istenenler; Tapu aslı veya fotokopisi, 1 Resim, Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi, Vergi borcu yoktur yazısı, Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname. 

 

Alıcıdan istenenler; 2 Resim, Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi, Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname.


Tapu alım satım harçları 2017

Gayrimenkul satış işlemi için taşınmazın satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesi yapılıyor. Alıcı ve satıcı bu harcı ayrı ayrı ödüyor. Dolayısı ile toplamda binde 40 oranında harç ödenmiş oluyor.


Tapu satış harcının yanı sıra tapu döner sermaye bedelinin de ödenmesi gerekiyor. 2017 yılında bu masraf 90,50 TL olarak tahsil ediliyor.


Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar 2017!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön