24 / 04 / 2024

Konutta fiyatlar uçtu! Peki şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Konutta fiyatlar uçtu! Peki şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, maliyetlerdeki yükseliş sebebiyle gayrimenkul arzında sorunlarla karşılaşıldığına dikkat çekerek artık konut üretimi yapılamadığının altını çizdi. 



İpotekli evlerde iki ayda yüzde 49,88'lik bir yükseliş olduğunun altını çizen Timur, "Şu anda piyasada arzda sıkıntı var, kiralık konut da bulunamıyor...Arzın da artmamasının sebebi maliyetlerin inanılmaz artmış olması. Hangi maliyetle neye satacağınızın belli olmadığı bir üründen söz ediyoruz" diye konuştu.

Bir senede alüminyumda yüzde 398 oranında artış olurken bakır fiyatlarının da , yüzde 339 oranında yükseldiğine vurgu yapan Timur, "Demir şu anda 16 bin lira, çimento bin lira, beton 800 lira... "Tamamlanan konutlar satıldı ve zarar edildi. Ev fiyatları da bu kadar artmışken maalesef maliyetler şu anda olduğu gibi yansıtılamıyor. Ne yapacağız... Mecburen üretim azalacak. İşte insanlar konut üretemiyor" açıklamasında bulundu.

Konutta fiyatlar uçtu! Peki şimdi ev almak için doğru zaman mı?

"Para varsa alın, elinizdekini de satmayın"

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; şu anda orta sınıftaki vatandaşların konut sahibi olmasının zorlaştığını aktaran Erden Timur, "Şu anda bir taksit ödeyerek ev alınması mümkün değil. Faizler yüksek, ev fiyatları yüksek. Yani ev alınması için insanların bir birikiminin olması lazım. Bugün bir taraftan da ikinci ele çok yoğun talep var. Şu anda birikmiş parası olana ben diyorum ki bulabildiğini al, bir malın varsa da satma... Çünkü enflasyona karşı dünyada yegane ürün gayrimenkul." şeklinde konuştu.

İnşaat malzemesi fiyatlarındaki artış konut üretimini zorluyor!

Türkiye’de 2021 yılında 786 milyar TL’lik konut satışı yapıldı!

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Müteahhitler maliyet artışlarına çözüm bekliyor!

Konutta maliyetler yüzde 300 arttı! Ev fiyatları coştu!


Geri Dön