16 / 04 / 2024

Konutta KDV indirimi sektörün canlılığını koruması için önemli bir karar!

Konutta KDV indirimi sektörün canlılığını koruması için önemli bir karar!

Bakanlar Kurulu, 150 m2'nin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirdi. Kararla, konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8 olarak uygulanması hüküm altına alındı.



Bakanlar Kurulu, 150 m2'nin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirdi. Kararla KDV oranlarının tespitine ilişkin karara eklenen geçici bir maddeyle, konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8 olarak uygulanması hüküm altına alındı.


Konu ile ilgili açıklama yapan Dumankaya İnşaat Genel Müdürü Abdullah Yazıcı, “İnşaat sektörü, ülke ekonomimiz açısından başat bir rol oynuyor ve sektörün büyüme ivmesi, enerjisi ekonomimiz açısından oldukça önemli. İçinden geçtiğimiz bu sıkıntılı günlerde insanlara her zaman olduğu gibi bu günlerde de konuta yatırım yapmanın kârlı ve güvenli bir yatırım yolu olduğunu anlatabilmeliyiz. Geçtiğimiz günlerde sektörün en büyük çatı örgütleri üye şirketleri ile önemli konut kampanyalarına imza attılar. Dumankaya olarak biz de bu tarihi kampanyada yerimizi aldık.” dedi.


KDV ile ilgili kararı, hükümetin sektör üzerinde olumlu sonuç verecek bir hamlesi olarak yorumlayan Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörün çatı örgütleri, önemli kurumsal şirketleri üzerine düşen görevi fazlası ile yapıyor. Hükümet de KDV indirimi ile sektörün canlılığını koruması için önemli bir karar vermiş, tarihi bir adım atmıştır. Sektörün yaşadığımız sürecin olumsuz etkilerden kurtulması ve önünün açılması adına hepimize umut vermiştir.” 


Geri Dön