26 / 04 / 2024

Hasan Uzun: Konutta KDV indirimi sektörü canlandıracak!

Hasan Uzun: Konutta KDV indirimi sektörü canlandıracak!

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, ÖTV ve KDV indiriminin bazı sektörlerde yaşanan durgunluğa hareketlendireceğini, konut sektörünü canlandıracağını söyledi.



MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı ÖTV ve KDV indirimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ekonomide son dönemde yaşanan gelişmeler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar sonucu bazı sektörlerde durgunluk yaşandığını söyleyen Uzun, "Otomotiv, mobilya, beyaz eşya ve konutta KDV ve ÖTV indirimi kararı ekonomiye ve piyasalara hareketlilik,bu sektörlere canlılık getirecektir. Türkiye’nin hedeflerine ulaşması ve güçlü ekonomiye kavuşması adına devletimizin yoğun çabaları kısa sürede sonuç verecektir" diye konuştu.

ÖTV ve KDV indiriminin sektörü destekleyeceğini söyleyen Uzun, uygulamadan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Uzun, "MÜSİAD Elazığ üyeleri ile birlikte enflasyon ile mücadeleye tam destek veriyoruz. Ülkemizin çıkarları doğrultusunda üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz. Özellikle reel sektörün taleplerinin karşılık bulmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!


Geri Dön