29 / 03 / 2024

Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında, konutta KDV ve ÖTV indirimlerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. 



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında konuştu. Yeni vergi indirimlerini açıklayan Albayrak, konutta KDV ve ÖTV indirimlerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. 

Enflasyonla mücadeleye destek vermek ve kurdaki etkiyle daralan bazı sektörleri canlandırmak için bazı düzenlemeleri hayata geçireceklerini söyleyen Albayrak, kamuoyunu bilgilendirdi. Albyarak, "Özellikle belirtmek isterim ki uygulanan bu vergi indirimlerinin sağlayacağı maliyet düşüşlerinin, nihai satış fiyatına yansımasını birebir takip edeceğim" dedi.

Yüzde 8 indirim uygulaması

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Albayrak, şu açıklamalarda bulundu: ''Yıl sonuna kadar altı başlıkta KDV ve ÖTV indirimlerini devreye alıyoruz.  Konut satışlarında KDV oranlarında yüzde 18'den 8'e indirim uygulaması devam edecek. 1 Kasım itibariyle yıl sonuna kadar devam edecek. 2. kamu araçlarında yüzde 4'ten 2'ye indirimi devam edecek. KDV'de yüzde 18'den 8'e araçta da devam edecek. Beyaz eşyada da yıl sonuna kadar ÖTV'yi sıfıra indiriyoruz.''

5 soruda iş yerinde KDV indirimi 2018!

5 soruda konutta KDV indirimi 2018!

Tapu harçları indirimi devam ediyor

Tapu harcı indirimlerinin de devam edeceğini söyleyen Albayrak, "Tapu harçlarının yüzde 4'ten 3'e indirilmesini yıl sonuna kadar devam ettiriyoruz" dedi.

5 soruda tapu harcı indirimi 2018!

Çağrılar karşılık buldu

Sektör temsilcilerinin indirim uygulamasının uzatılması için yaptığı çağrılar karşılık buldu. Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla bu yıl başlayan tapu harcı ve KDV indirimi yıl sonuna kadar devam ediyor.
 


Geri Dön