26 / 04 / 2024

Konutta kredi fırsatı talebi artırdı!

Konutta kredi fırsatı talebi artırdı!

Konut kredi faizlerinin 0.64'e düşürülmesiyle birlikte konut sektörü canlandı. Konut alımlarını erteleyen vatandaşlar, düşük faizlerle birlikte harekete geçti...



Konut kredi faiz oranlarındaki indirimlerle birlikte satışlar hareketlendi. Yeni Asır'dan Cüneyt Hasçelik'in haberine göre; TÜİK 2020 konut satış verilerine Manisa'da Haziran ayında 3 bin 260 konut satışı gerçekleşti. 

Geçen yılın aynı döneminde ise 1059 konut satışı gerçekleşmişti. Sektör temsilcileri, vatandaşların konuttaki fırsatı iyi değerlendirdiklerini belirtirken, kira öder gibi ev sahibi olmanın vatandaşları memnun ettiğine dikkat çekiyor. 

"KİRA ÖDER GİBİ"

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, "Devletimizin uygulamış olduğu politika neticesinde yeni binalarda 0,64 faiz oranı, ikinci el binalarda ise 0,74 faiz oranları, 12 ay ödeme olmaması ve 10 yıllık vadeleri de 15 yıla çıkarmasından dolayı vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olması talepleri arttırdı. Vatandaşımız bu konuda bilinçli faizlerin düşmesiyle bu fırsatı değerlendirmeleri büyük avantaj oldu" dedi.

2020 Haziran'da 190 bin 12 konut satıldı!

Konut kredisinde en avantajlı bankalar hangileri?

Konut kredisi çekenler dikkat!


Geri Dön