19 / 04 / 2024

Konutta kredi rekabeti faizi düşürebilir!

Konutta kredi rekabeti faizi düşürebilir!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına özel bankaları da harekete geçirdi. Yüzde 1.10 seviyesinin altına düşen banka sayısı artmaya devam ederken vatandaş özel bankaların da faiz oranlarının da yüzde 1'in altına inmesini bekliyor.



Konut alımı için ciddi bir talep birikirken, yüzde 1.10 seviyesi altında faiz sunan özel banka sayısı çeşitlendi. Bu rekabet, yakın dönemde özel bankalarda yüzde 1’in altında konut kredisi faizinin sinyalini veriyor.

Yüzde 1'in altına çekilmesi bekleniyor

Yeni Çağ Gazetesi'nin haberine göre, Merkez Bankası’nın son 3 aydaki politika faizi indirimlerinden sonra reel sektör, özel bankalardan ilk olarak konut kredisi olmak üzere faiz indirimleri gelmesini bekliyor. Sektör temsilcileri, piyasadaki olumlu gidişattan konut almak isteyen ancak faizlerin düşmesini bekleyen büyük bir kitlenin yararlanabileceğini belirtti. Gelecek günlerde konut kredisi faizlerinin yüzde 1’in altına çekilmesini bekleniyor.

Yeterli bulunmamıştı 

Ağustos ayına kadar yüzde 1.20’nin üzerinde olan konut kredisi faiz oranları, kamu bankalarının faiz indirimi ile yüzde 0.99’a kadar çekilmişti. Kamu bankalarından sonra özel bankalarda peş peşe faiz indirimine gitse de faiz düşüşü yeterli bulunmamıştı.

Alternatifler arttı

Özel bankalardan yüzde 1.10’un altında birçok bankanın konut kredisi sunuyor. Tüketici için konut kredisi kullanabileceği bankalar çoğalırken, rekabet ortamının bu oranları yüzde 1’in altına indirebileceği düşünülüyor.

İndirim hareketi genele yayılacak

Merkez Bankası’nın son 250 baz puanlık indirimiyle birlikte son üç ayda faizi toplam 1000 baz puan kadar düşürdü. Merkez’in bu adımlarıyla birlikte indirim hareketinin genele yayılması öngörülüyor. 
Kaynak Yeniçağ: Konutta kredi rekabeti faizi düşürebilir 
toplam 1000 baz puan indirmiş oldu. Merkez’in bu adımlarıyla birlikte indirim hareketinin genele yayılması bekleniyor.


Geri Dön