26 / 04 / 2024

Konutta tek oranlı KDV talebi!

Konutta tek oranlı KDV talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'dan konutta tek oranlı KDV önerisi geldi. Baran, alım gücünün yükselmesi için KDV'nin yüzde 8 olarak uygulanması gerektiğini söyledi.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konut sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ATO'dan konuya ilişkin bir açıklamada bulunuldu. Açıklamada, Gürsel Baran'ın, yönetim kurulu üyeleriyle Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'yi ağırladığı belirtildi. 

Konutta tek oranlı KDV talebi!

Gürsel Baran, burada, Covid-19 pandemisi nin etkileriyle geçirilen 1.5 seneden sonra, kademeli normalleşme ve aşılamaların yaygınlaşmasıyla hız kazanan ticarette çarkların daha işlevsellikle dönmesiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Konutta tek oranlı KDV talebi!

Türkiye'deki üretim ve ticaret potansiyelinin doğru vergilendirme politikalarıyla daha da güçleneceğine dikkat çeken Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile gerçekleştirdiği konuşmalarda "tek oranlı KDV" tavsiyesinde bulunduklarını dile getirdi. Baran, şöyle konuştu:

"KDV oranının yüksekliği kayıt dışı işlemleri özendirmekte ve yaygınlaştırmaktadır. Bu durum enflasyonist etkisinin yanı sıra gelir üzerinden alınan vergilerde de aşınmaya sebep olmaktadır. KDV'nin tek oranlı uygulanması vergi gelirlerini de artıracaktır. KDV'de yeni düzenlemeye lokomotif sektörlerimizden konut sektöründen başlanabilir, tek oranlı ve yüzde 8 olarak uygulanabilir."

Konutta tek oranlı KDV talebi!

Baran, konut sektöründe tek oranlı KDV uygulamasıyla kişilerin alım güçlerinin yükseleceğini, ayrıca sektörün, tekstil, züccaciye, seramik, beton, çimento, boya gibi diğer alanlara da etki edeceğini ve canlandıracağını vurguladı.

Konut satışlarında KDV iadesinin önü açıldı!

Konut satışlarındaki KDV iadesinde hangi düzenlemeler yapıldı?


Geri Dön