23 / 04 / 2024

Konutta KDV indirimi kalıcı hale getirilmeli!

Konutta KDV indirimi kalıcı hale getirilmeli!

Miavita Beytepe Projesi Yatırımcısı olan Nurettin Yılmaz,beyaz eşya, mobilya ve konutta yapılan KDV indiriminin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini açıkladı.



Miavita Beytepe Projesi Yatırımcısı olan Nurettin Yılmaz, KDV oranlarında yapılan iyileştirmenin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini açıkladı.


En temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacı konusunda Devletin vatandaşa yardımcı olaması gerektiğini ve konutta KDV indiriminin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 


Yılın ikinci ayında çıkan bir karar ile bazı vergi oranlarında indirimler yapılmıştı. Bu karar ve geçtiğimiz yıl yayınlanan başka bir karar ile birlikte bazı konut satışlarına ilişkin KDV oranında da değişiklikler olmuştu. 


Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; KDV düzenlemesinin iki ayağı var; Birincisi satış KDV’sinin, büyük metrekareli evlerde yüzde 18 den 8’e inmesi. İkinci faydası ise ev maliyetini oluşturan inşaat girdilerinin KDV’lerinin geçici süreyle düşürülmesi. 


Türkiye için stratejik sektör olarak tanımlanan inşaat sektörünün kalıcı çözümler ile ekonomiye katkı vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 


“Konut alacaklar elini çabuk tutsun”

Konut alma sürecini de değerlendiren Yılmaz “Geçtiğimiz yıl konut alımlarındaki KDV oranları ile ilgili geçici indirimler sağlanmış ve 3 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bu kapsam genişletilerek 150 metrekare üzere lüks, birinci sınıf olarak adlandırılan konutlarda da KDV oranında 10 puanlık indirim uygulanmıştı. Bu sebeple özellikle konut alımı için tercih aşamasında olanların acele etmelerini öneriyoruz'' dedi. 



Geri Dön