20 / 04 / 2024

Konutta trend deniz kenarı evler!

Konutta trend deniz kenarı evler!

Hafta içi Merkez Bankası tarafından açıklanan konut endeksine göre; koronavirüs salgını sonrasında vatandaşların sahilde bulunan evleri tercih etmesiyle nedeniyle bu bölgelerdeki evlerin fiyatları uçuşa geçti. Öyle ki sahil bölgelerdeki evlerin fiyatları 3 büyük şehri geride bıraktı.



Mart 2021 dönemine yönelik konut fiyat endeksi geçtiğimiz hafta açıklandı. Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; ev fiyatları Mart ayında yüzde 2.4, yıllık yüzde 32 artış kaydetti. Artan illerde ilk sırada yüzde 4.29, yıllık yüzde 45.77 ile Muğla-Aydın[1]Denizli bölgesi bulunuyor. aylık yüzde 2.05, yıllık yüzde 41.9 ile Antalya-Burdur-Isparta bölgesi de bu bölgeyi takip etti. Fiyatlar en çok Antalya ve Bodrum'da yükseldi. 

 Konutta trend deniz kenarı evler!

Yazlık bölgelerde yaşanan fiyat artışı, üç büyük şehirlerde Türkiye ortalamasını geride bıraktı.  İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de endeks değerleri sırasıyla aylık yüzde 2.1, yüzde 2.2 ve yüzde 2.4 artış kaydederken, yıllık bazda yüzde 28.9, yüzde 30.3 ve yüzde 33.9 yükseldi. 

Markalı konut projelerin olduğu üç büyük şehirde ev fiyatları artsa da Türkiye ortalamasının gerisinde kaldılar ve zirveyi yazlık şehirlere kaptırdılar. 

1 yıldır trend

Pandeminin başladığı Mart ayından itibaren yazlık bölgelerde konut fiyatları yükselişe geçti. 2020 Mart’tan itibaren Nisan ve Mayıs ayları hariç Ocak 2021’e kadar Antalya bölgesi zirvede yer alırken 2021’in Şubat ve Mart’ında Muğla bölgesi lider oldu. Yazlık bölgelerde sadece satılık fiyatları değil, kira ücretleri de uçuşa geçti. Özellikle dönemsel kiralama ücretleri oldukça fazla.

Ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?


Geri Dön