19 / 04 / 2024

Konutta vergi indirimleri sona eriyor!

Konutta vergi indirimleri sona eriyor!

Konut, mobilya, beyaz eşya ve otomobile yapılan vergi indirimlerinde sona yaklaşıldı. 9 gün sonra yeni bir karar alınmazsa avantaj sona erecek. Eski fiyatları bulamayabilirsiniz. Acele edin...



Ekonomiyi canlandırmak için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasıyla, 1 Kasım itibarıyla 2 ay için vergide indirimi başlatılmıştı. Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisi (KDV) indirimleri, 31 Aralık 2018 tarihinde sona erecek. Yani 6 başlıkta yapılan vergi düzenlemelerinden yararlanmak için son 9 günlük geri sayım başladı.


'KALICI OLMALI'

Posta'da yer alan habere göre, tanınan indirimin bitmesine günler kala, sektörlerden indirimin kalıcı olması yönünde talepler geliyor. İndirimin konut sektörüne önemli fayda sağladığını belirten Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, sektörün 2019’da da bu teşviklere ihtiyacı olduğunu söyledi. Taylan, “Yüzde 4’ten 3’e inen tapu harcı oranı, kalıcı olarak yüzde 1’e çekilmeli” dedi.

Konutta vergi indirimleri sona eriyor!

SATIŞLAR YÜZDE 30 ARTTI

İndirimin yeni yılda da sürmesini isteyen Mobilya dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “15 Kasım’dan bu yana KdV indiriminin etkisini ciddi şekilde görüyoruz. KDV indirimi son bir ayda mobilya satışlarımızı yüzde 30 artırdı” diye konuştu.ankara Mobilyacılar ve lakeciler odası Başkanı hüseyin Taklacı da “Sürmeli ama el işçiliği mobilya ve boyacılıkta da ahmet güleç KDV alınmamalı” diye konuştu.

 


Geri Dön