24 / 04 / 2024

Konutta yeni trendler neler?

Konutta yeni trendler neler?

Bir donem trend olan 500-1.000 metrekarelik alana sahip büyük villalar artık talep sıkıntısı çekiyor. Yalçınlar Grup Başkanı Hakan YalçınHakan Yalçın "Şimdi en çok 2 katlı villalar satıyor" dedi.




Bir donem trend olan 500 - 1.000 metrekarelik alana sahip büyük villalar artık talep sıkıntısı çekiyor. 

Yalçınlar Grup Başkanı Hakan Yalçın. "Şimdi en çok 2 katlı villalar satıyor" dedi. 

Yyaygınlaşmaya başlayan villa trendi yıllar içinde değişim gösterdi. Yeni taleplerle birlikte alıcıların günümüzde en çok iki katlı müstakil villaları almayı tercih ettiği ifade ediliyor. 

Gayrimenkul pazarının yüzde 3 ile 5'lik bölümünü kapsayan villa alanında butik projeler üreten Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın. Türkiye'de villaların özellikle İstanbul ve Ankara'da geliştiğini söyledi. Yalçın, trendin ilk başladığı dönemde 3 katın üzerinde geliştirilen 500 1.000 metrekare kapalı alana sahip malikhane veya konak olarak nitelendirilen villaların günümüzde yapılmaya devam edilse de değişen ihtiyaçlar doğrultusunda talep sıkıntısı çektiğini kaydetti. 

Beykoz Konaklan, Acar kent, Sarıyer Garanti Koza Evleri, Kemerburgaz Kemer County ile Büyükçekmece Göl Vadi'sinde yapılan Alkent projelerini bu kapsamda gösteren Hakan Yalçın. 90'h yılların sonunda "konak & malikhane" trendine karşılık geliştirilen 150 300 metrekare kapalı alana sahip ikiz. sıralı, alt/üst iki veya üç katlı kent villalarında arzın bölgesel gelişimle doğru orantılı olarak sıkıntı yaşadığını kaydetti. Son yıllarda ise talebin iki katlı müstakil villalara yöneldiğini gözlemlediklerini aktaran Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın. 325 350 metrekare kapalı net kullanım alanına sahip villaların konak&malikhane ve kent villalarının yeni adresi plduğunu söyledi. Yalçın. 

İstanbul'da ki bu uygulamaya Büyükçekmece Göl Vadi'sindeki Batı Mahal projesini örnek gösterdi



Ekonomi Gazetesi


Geri Dön