18 / 04 / 2024

Konuttaki durgunluk orta gelirli için avantaj!

Konuttaki durgunluk orta gelirli için avantaj!

Krea Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal ve Krea Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Ergüven, konuttaki durgunluğun orta gelirli için avantaj olduğunu söyledi...



Krea Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal ve Krea Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Ergüven ekonomi basınına sektörü değerlendirdi.

Aydınlık'ta yer alan habere göre hafta içerisinde Tomtom Gardens ve Tomtom Corners projelerinin tanıtım toplantısında basına bilgi veren Kodal ve Ergüven, emlak sektörünün 2019 yılının ilk yarısını durgun geçireceğini, bunun bu orta ve alt gelir grubu, evi olmayan için önemli bir avantaj olduğunu söylediler.

Konuttaki durgunluk orta gelirli için avantaj!

‘SORUN PARA DEĞİL’

Bugüne kadar 1.5 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını belirten Hakan Kodal, “Şu an sadece Türkiye’de değil dünya ekonomisinde de bir sıkıntı olduğu için genel olarak bir durgunluk var. Yabancı yatırımcıların bir bölümü, ‘bekleyelim görelim’ diyor. Aslında 2019’un ikinci yarısında, bu sefer daha ucuza bulamam diyecek olan üst gelir gurubu ile bir hareketlenme yaşanacak” diye konuştu. İstanbul’un eşsiz tarihi dokusunun merkezinde yer alan Tomtom projeleri ile ilgili son gelişmeleri de anlatan Hakan Kodal, “Şirket olarak İstanbul’da Tomtom’daki yatırımızı takiben yurtdışında da tarihi kent merkezlerine yatırım yapıyoruz. Lizbon ve Porto’da varız. 2019 ve sonrasında Tomtom’da ve yurtdışında büyümeye devam edeceğiz. Bugün sorun paradan ziyade doğru projeyi yaratmak. Biz burada tüketiciye, mahalleliye dokunmak istiyoruz” dedi.

Yabancı profili değişecek

Konuttaki durgunluk orta gelirli için avantaj!

FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış Kurucusu Füsun Yılmaz Phillipson da toplantıdaki değerlendirmesinde, şu an için yurtdışından gelen bireysel yatırımcının satın alma yaptığını söyledi. Phillipson, “2019 yılında gayrimenkulde bir yabancı rüzgarı esecek. Türk pasaportu ile bitmemiş projeden dahi satın alma hakkının verilmiş olması önemli bir kırılma noktası. Daha önce Suudi Arabistan, Kuveyt, Irak, İran gibi ülkelerden alımlar vardı. Buna Ürdün, Pakistan, Suriye gibi ülkeler eklendi. Bugün Almanya ve Çin’deki Türkleri konuşuyoruz” diye konuştu.

 


Geri Dön