28 / 03 / 2024

Tekfen orta gelirli için konut üretecek!

Tekfen orta gelirli için konut üretecek!

Tekfen Emlak, HEP İstanbul’un gördüğü ilgi nedeniyle orta gelirli için ürettiği konutlarda ‘HEP’ markasını kullanacak. Genel Müdür Egesel, “Sektör, orta gelirliye yönelik pozisyon almalı” dedi



Bugüne kadar İstanbul’da şehir merkezinde ofis ve konut projelerine imza atan Tekfen Emlak Geliştirme, Esenyurt’taki HEP İstanbul projesiyle orta gelirliye de yöneldi. HEP İstanbul’un gördüğü ilgi, Tekfen Emlak Geliştirme’yi bu ismi marka olarak kullanmaya yöneltti. Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, yeni projelerinde HEP (Hayatımın Evi Projesi) markasıyla devam edebileceklerini belirterek, “HEP’i orta segmente yönelik projelerimizde ya da Tekfen’in konut markası olarak geliştirmeyi düşünüyoruz” dedi.


Dönüşüm hedefi


Ekim’de lansmanı gerçekleştirilen ve 4 bloktan oluşan birinci etaptaki dairelerin büyük çoğunluğunun satışları kısa süre içerisinde tamamlanan HEP İstanbul’da, ikinci etaptaki daireler satışa çıkarıldı. Ömer Egesel, satışların dengeli gittiğini ve bu durumdan memnun olduklarını belirterek, “Proje, lokasyonu, kalitesi ve ulaşılabilir fiyatları ile ev satın almayı düşünenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor” dedi.


Konut sektörünün orta gelirliye yöneldiğini ifade eden Egesel, “Yüksek geliri olan insanlar ilk evlerini aldı. Artık yatırım amaçlı konut ihtiyaçları var. Ancak ilk konutlarını almak için bekleyen çok talep var. Tekfen de daha önce üst gelir grubuna yönelik projeler yaptı. Hep İstanbul, orta gelirliye hitap ettiğimiz ilk proje oldu. Sektör artık yeni pozisyon alacaksa orta gelirliye yönelik olmalıdır” diye konuştu.


Tekfen’in ofis geliştirme ve merkezi lokasyonlarda iş yapmayı sürdürüceğini ifade eden Egesel, 2015 yılında İzmir’deki projeleri ve kentsel dönüşümle ilgili girişimleriyle ilgileneceklerini söyledi. Egesel, İzmir’de Rönesans ile ortak oldukları projenin alışveriş merkezi, konut ve ofisten oluşan bir karma yapı olacağını, Mersinli bölgesinde yer alacak projenin 250 bin metrekareden fazla kapalı olacağını söyledi. Kentsel dönüşüme de sıcak baktıklarını ifade eden Egesel, şunları söyledi: “İstanbul’da büyük boyutlu dönüşüm projeleriyle ilgileniyoruz. Merkezi lokasyonları araştırıyoruz. Kentsel dönüşüme ilgimiz Fikirtepe’de yaşanan süreç nedeniyle kopmuştu. Ancak mahalle bazında, yerel yönetimlerin de içinde yer aldığı 3’lü bir formül olursa, dönüşüm yürüyebilir. Biz de bu modelin içinde yer alabiliriz.”


Esenyurt iyi gidiyor


İMAR sorunları nedeniyle konut alan birçok kişinin mağdur olduğu Esenyurt, Tekfen’in bölgeye girmesiyle yeniden hareket kazandı. Esenyurt’un pozitif bir trendi arkasına aldığını ifade eden Egesel, “Esenyurt’un İstanbul’un üzerinde potansiyeli var. Bölge iyi gitmeye başladı” dedi. Egesel, Kağıthane’de de Tekfen’in proje gerçekleştirmesinin ardından hareketin başladığını dile getirdi.


2015 yılı daha iyi geçecek


2015 yılını konut sektörü açısından değerlendiren Ömer Egesel, “2014 genel itibariyle iyi bir sene değildi. Seçimler nedeniyle tüm talepler sene sonuna doğru yığıldı. 2015’in büyük bir ekonomik sıkıntı olmazsa daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. Beklentiler de 2015 yılına kaydı. 2015 yılında da bu yılın seçim dinamiğini yaşayacağız. İkinci yarıdan itibaren hareket olur” diye konuştu.


Vatan


Geri Dön