29 / 03 / 2024

Konuttaki fırsat şimdi borsada!

Konuttaki fırsat şimdi borsada!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Konuttaki fırsat şimdi borsada" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Konuttaki fırsat şimdi borsada!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik o analizi...

Konuttaki fırsat şimdi borsada!

1) Yabancılar 18 Mart haftasında 197.3 milyon dolarlık hisse senedi satışı yaptı. Yabancılar bir süre daha satmaya devam edecek. Bu satışlar, uzun vadeli düşünen yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor.

2) Hatırlarsanız 2016-2017 ve 2018'de konut için "Uzun vadeli düşünenler için bu fiyatlar bedava" diyordum. O yıllarda konut alanlar dönüp bugün bana teşekkür ediyor. Şimdi aynı şeyi borsa için söylüyorum.

3) Bedelsiz sermaye artırımı yüksek ve düzenli temettü veren hisse senetleri uzun vadeli düşünenler için çok büyük fırsatlar sunuyor. Temeli sağlam hisse senetleri gelecek yıllarda zengin edecek yatırımcılar arıyor.

4) Geçmişte "Konut alın" dediğimde parayı dolara bağlayanlar kısa vadede kazançlı çıkar gibi oldular. Ama şimdi kafalarını taştan taşa vuruyorlar. Bugün bu fiyatlardan hisse senedi yatırımı yapmayanlar da gelecek yıllarda kafalarını vuracak taşı aramaya şimdiden başlasınlar.

 


Geri Dön