29 / 03 / 2024

Konya Ilgın'a kent meydanı geliyor!

Konya Ilgın'a kent meydanı geliyor!

Ilgın Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan Tarihi Ilgın Kent Meydanı Projesi hak sahiplerine ve vatandaşlara tanıtıldı. Başkan Oral, proje kapsamında Kentsel Dönüşüm ve acele kamulaştırma kararının alındığını belirtti.



Ilgın Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan Tarihi Ilgın Kent Meydanı Projesi hak sahiplerine ve vatandaşlara tanıtıldı. Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral, "İlçemizin çehresi olarak adlandırabileceğimiz Lala Mustafa Paşa Külliyesi ile Pir Hüseyin (Çukur) Camii arasında kalan bölgeyi kamulaştırıp, gerekli çevre düzenlemelerini yaparak şehrimize değer katacak bir Kent Meydanı oluşturacağız" dedi. 


ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI ALINDI 

Projenin tanıtımında konuşan Başkan Oral, Tarihi Ilgın Kent Meydanı Projesi kapsamında Kentsel Dönüşüm ve acele kamulaştırma kararının alındığını belirtti. Başkan Oral, "Bu projeyle Mimar Sinan Sokağı'nda sokak sağlıklaştırılmasının da yapılarak "Gavur Evleri" olarak bilinen bu evlerin belediyemiz tarafından kamulaştırılarak restore edilip Misafir Konakları olarak kullanılması planlanıyor. 


Külliyenin doğu kısmına ise Emekli, Engelli ve Gönüllüleri Konağı da yapılacak. Burada da şehrimizdeki tüm emeklilerin nezih bir ortamda vakit geçirebileceği, düzenlenecek etkinliklerde de genç kuşaklarla tecrübe paylaşımı adı altında bir araya getirmeyi düşünüyoruz. Pir Hüseyin (Çukur) Cami'nin güney batı kısmına şadırvan yapılarak musalla taşı da bu bölüme aktarılarak, Eyüp Sultan'da olduğu gibi cenaze namazlarının cemaat camide iken kılınması planlanıyor" diye konuştu.

 

BELEDİYE TEKLİF VE ÖNERİLERİ BEKLİYOR 


Başkan Oral, projenin daha başında olduğuna işaret ederek vatandaşlardan ve esnaflardan gelecek olan tüm teklif ve önerilere açık olduklarını belirtti. Oral, "Hak sahipleri ile belli noktada mutabık kalındığı takdirde bu yıl yapımına başlanacak" dedi. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön