27 / 04 / 2024

Konya-Karaman YHT Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

Konya-Karaman YHT Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nda test sürüşlerinin başlayacağını müjdeledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında, Konya-Karaman YHT Hattı'ndaki çalışmalarla ilgili TCDD yetkilileriyle  toplantı yapıldığını belirterek, ülkeye değer katan önemli projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ettiklerini, yenilikçi demir yolu reformuyla ülkeyi demir ağlarla ördüklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere gçre, Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi'yle, Mersin-Adana arasının 4 hatlı duruma getirilerek hızlı tren ve banliyö trenleri için ek kapasite oluşturulacağına değinen Adil Karaismailoğlu, proje kapsamında Konya, Karaman,  Adana  arasında saatte 200 kilometre hıza uygun hızlı tren hattı inşa edileceğini söyledi.

Adil Karaismailoğlu, Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yüklerin Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılmasının planlandığını dile getirerek, "Günlük 34 çift tren olan hat kapasitesi 3 kat artacak. 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi 35 dakikaya düşecek. Mersin Limanı ile Yenice Lojistik Merkezi'nin demir yoluyla bağlantısı güçlendirilecek." dedi.

Konya-Karaman YHT Hattı nda test sürüşleri başlıyor!

Bakan Karasiamiloğlu, Türkiye'nin, demir yolu konusunda büyük atılım içinde olduğuna değinerek, Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında Karaman, Niğde, Mersin ve Adana illerinin de hızlı demir yolu ağına bağlanacağını söyledi.

Konya-Karaman hızlı demir yolu hat uzunluğunun 102 kilometre olduğunu dile getiren Adil Karasiamiloğlu, "Alt yapısı ve üst yapısı bitmiş durumda. Konya-Karaman YHT Hattı'nda sinyalizasyon sistemi montajları tamamlandı. 8 Şubat'ta test sürüşlerine başlanacak. Test sürüşleri 3 hafta sürecek. Hedefimiz, mayıs sonu itibarıyla işletmeye başlamak. Yine Karaman-Ulukışla Hattı'mızda, çalışmalarımız hızla devam ediyor." dedi.

Ankara-Sivas YHT Projesi kapsamında ilk performans testinin başarıyla tamamlandığı bilgisini de paylaşan Karaismailoğlu, söz konusu hattın hizmete açıklmasıyla Ankara-Sivas arasında seyahat süresinin 2 saate düşeceğini söyledi.

 

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak?


Geri Dön