19 / 04 / 2024

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında test sürüşleri başlıyor!

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında test sürüşleri başlıyor!

İstanbul’da yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ile Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattında test sürüşleri yarın itibariyle başlıyor.




Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul’da yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ile Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattında yarın itibariyle test sürüşleri başlıyor

8 ilçeyi birbirine bağlayan metro hattında ilk vagon 15 Ocak tarihinde Tekstilkent/Giyimkent güzergahında raylara indirilmişti. Güvenli sürüş akreditasyonlarının tamamlanabilmesi için en az 6 ay deneme seferi yapılması gerekli. Yarın araç sürüş testinin başlayacağı hattın bu yılın son çeyreğinde hizmete girmesi öngörülüyor.

15 DAKİKAYA İNECEK


Yarın Türkiye'de ilk kez uygulanan katenersiz, zeminden sürekli enerji beslemeli tramvay projesi Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda da sürüş testlerine başlanacak. 10 kilometre uzunluğundaki hat, 14 istasyondan meydana geliyor. Günlük 114 bin yolcu kapasiteli hattın devreye girmesi ile birlikte Eminönü-Alibeyköy arası 15 dakikaya iniyor.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nda son durum!

Kabataş-Mahmutbey Metrosu nereden geçecek?

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı havadan görüntülendi!


Geri Dön