26 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını büyük bir hızla tamamladığı Varsak-Otogar arasındaki 11 kilometrelik 3. Etap Hafif Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşleri başlıyor.



Antalya’nın en büyük kamu yatırımları arasında yer alan yaklaşık 700 milyon TL'lik  3. Etap Hafif Raylı Sistem çalışmalarında sona gelindi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, projede  ekipler 7 gün 24 saat esaslı çalışarak Varsak-Otogar arasındaki 11 kilometrelik  hatta ray döşeme çalışmalarını tamamladı.

Deneme sürüşü hazırlıkları başladı

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesinde deneme sürüşü hazırlıkları başlarken 4 adet tramvay raylara indirildi. Antalya’yı en çağdaş toplu ulaşım aracı olan raylı sistem hattıyla örmeyi sürdüren Antalua Büyükşehir Belediyesi’nin, kent içi ulaşıma kalıcı ve çağdaş bir çözüm sunacak olan 3. Etap Hafif Raylı Sistem Projesinde deneme sürüşleri bu ay içerisinde başlayacak.

Varsak-Zerdalilik arası konforlu ulaşım

Kepez Varsak'tan başlayıp, Meltem'de Eğitim Araştırma Hastanesi'nde nostaljik tramvay hattı ile birleşecek olan Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde 38 adet hemzemin 1 adet yeraltı olmak üzere toplam 39 adet istasyon yer alacak. Varsak eski belediye binasından başlayacak olan hat sırasıyla Süleyman Demirel Bulvarı, Sakarya Bulvarı, Otogar Kavşağı, Dumlupınar Bulvarı, Tıp Fakültesi, Meltem, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Müze'ye kadar devam edecek ve burada eski nostalji tramvay hattıyla birleşecek. Proje kapsamında Müze-Zerdalilik arasındaki nostalji tramvayı hattı da sil baştan yenilenecek ve gidiş-geliş olarak düzenlenecek. 


Geri Dön