29 / 03 / 2024

Konya Kentplaza Alışveriş Merkezi açıldı!

Konya Kentplaza Alışveriş Merkezi açıldı!

Deha Grup’un yatırımı olan Konya Kentplaza Alışveriş Merkezi Zafer Çağlayan’ın da katıldığı törenle bugün açıldı



Deha Grup’un yatırımı olan Kentplaza Alışveriş Merkezi, 16 Kasım 2012 Cuma günü gerçekleştirilen renkli ve coşku dolu bir törenle Konyalılarla kucaklaştı.

 T. C. Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın da katıldığı törende; Konya Valisi Aydın Nezih DOĞAN, Konya Milletvekili Kerim Özkul, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk ÖZTÜRK, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK,  Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve DEHA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ARICI birer konuşma yaptı. 16 Kasım 2012 tarihinde başlayan Kentplaza açılış etkinlikleri çerçevesinde yerli ve yabancı birçok gösteri sanatçısının hünerlerini sergiledi. Ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz’la Çarkıfelek Yarışması, Beyaz Melekler Kortej Grubu, Barselona’dan gelen canlı heykeller, Thriller Show, Çocuklar İçin Atölyeler, Jonglör & Sihirbaz şovları izleyenleri hayran bıraktı. 

“Konya, dünyanın ilk alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapmış bir kenttir” Resmi açılış töreninde konuşan DEHA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcı, Konyalıların böyle bir alışveriş merkezini uzun zamandır hak ettiklerini aktararak, şunları söyledi: “Kentplaza, Konya’nın gelişen ve değişen yüzünün simgesi olarak Konya’nın merkezindeki yerini aldı. 

Kentplaza, Türkiye ve dünyadaki; perakendeye, hızlı tüketime yön veren, modern alışveriş merkezleri ile aynı standartlara sahiptir. Hatta spor, eğlence ve kimi alışveriş olanaklarıyla pek çoğundan da üstün bir merkezdir. Aslında Konyalılar için böyle büyük ve ticarete yön veren merkezler hiç de yabancı değil. Konya, Hindistan’dan çıkıp Avrupa’nın içlerine kadar uzanan, dünyanın en önemli ticaret yolları üzerinde; hanlar, kervansaraylar kurmuş, dünya ticaretinin belki de ilk alışveriş merkezlerine imza atmış bir kenttir. Atalarımız bu topraklar üzerinde ipeğin, baharatın ve mücevherlerin en kıymetlisinin satıldığı, çağının en büyük ticaret merkezlerini kurmuşlardı. Şimdi onlardan yüzlerce yıl sonra bizler, Konya’nın yeniden yükselişine şahitlik edecek ticaret merkezlerini kuruyoruz.” 150 milyon TL.’lik yatırımla Konya’da ilklere imza attı Kentplaza ile 60’ın üzerinde ulusal ve uluslar arası önemli markaları da ilk kez Konya’ya Kentplaza ile getirdiklerini belirten Arıcı, bu markalar arasında Lacoste, Tommy Hilfiger, Starbucks, Mango, Yves Rocher, Divarese, YKM, Tchibo, Chakra, Derimod, Saat&Saat, Beymen Club, Kahve Dünyası gibi isimler bulunduğunu kaydetti. Alışveriş merkezinde, doğrudan ve dolaylı olarak 3.000 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Arıcı, sözlerini Kentplaza’nın genel özellikleri hakkında, şu bilgileri vererek sürdürdü: “150 Milyon TL ‘ lik yatırım değeri ile hayata geçirdiğimiz Kentplaza Alış Veriş Merkezi, ofis bloğundan oluşan kulesi ile birlikte toplam 110 bin metrekarelik alana sahiptir. 45 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunan AVM içerisinde, 160 mağaza hizmet verecektir.

 Yıllık yaklaşık olarak 250 milyon TL. ciro beklediğimiz Kentplaza’da; 11 adet sinema salonu, eğlence merkezi ve spor merkezi, 2 adet yüzme havuzu, dünya standartlarına uygun bowling alanı ve açık teraslar da bulunuyor. Ayda ortalama 1 milyon ziyaretçi beklediğimiz Kentplaza, simgesel ve önemli bir merkez. Gelecekte de Konya için böyle kalıcı eserlere ve böyle büyük yatırımlara imza atmaya devam edeceğiz.” Modern mimarisi ve ideal konumuyla, şehrin yeni çekim merkezi olan Kentplaza’nın açılış etkinlikleri, 3 gün boyunca Konyalılara unutulmaz anlar yaşatacak.

Geri Dön