18 / 04 / 2024

Konya Meram Belediyesi 40 milyon metrekarelik imar planı yaptı!

Konya Meram Belediyesi 40 milyon metrekarelik imar planı yaptı!

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte 4 yılda yaklaşık 40 milyon metrekarelik yeni İmar Planı ve Revizyon İmar Planı yaptık dedi....




Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte en fazla önem verdikleri konulardan birinin de imar düzenlemesi olduğunu belirterek, "Bu dönemde sadece Meram değil Konya'daki en büyük imar çalışmalarından birini gerçekleştirdik. 4 yılda yaklaşık 40 milyon metrekarelik yeni İmar Planı ve Revizyon İmar Planı yaptık" dedi.


Belediye olarak Konya tarihindeki en büyük imar hamlelerinden birini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Kalaycı, "İlçe tarihimizin en büyük imar planlarından biri olan ve 7 mahallede yaklaşık 7 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan "Yaylapınar Bahçeşehir Projesi"ni hayata geçirdik. Hasanköy, Yaylapınar Süleymaniye, Yaylapınar Uhud, Yaylapınar Kaş, Karaaslan Aybahçe ve Alakova Mahallelerinin 20 milyon metrekaresinin 7 milyon 500 bin metrekarelik ilk etabında imar çalışmasını tamamladık. 12 milyon 500 bin metrekarelik ikinci etapla ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Yaptığımız en önemli imar planlarından biri de 1 milyon 780 bin metrekarelik Güney Meram İmar Planı. Kaşınhanı Revizyon İmar Planı kapsamında 803 bin metrekarelik alanda düzenleme yapıldı. Toplamda 40 milyon metrekarelik alanda yeni imar planı ve revizyon imar planı yaptık" diye konuştu.


Yapılan imar planı neticesi yaklaşık 400 kilometrelik yol açtıklarını belirten Kalaycı, "Osmangazi, Selver, Durunday, Yorgancı gibi mahallelerde yer yer 2-3 metre genişliğinde yollar vardı. İmar planında yeni yollar açmak ve var olan yolları genişletmek suretiyle ambulansın, itfaiyenin giremediği daracık yolları 15-20 metre genişliğindeki modern yollar haline getirdik. Bu noktada bize çok büyük destek veren hemşehrilerimize de şükranlarımı sunuyorum" dedi. 


İha


Geri Dön