25 / 04 / 2024

Konya Meram'da 14.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Konya Meram'da 14.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Konya 7. İcra Dairesi Müdürlüğü, Konya İli Meram İlçesi Yaka Mahallesi, 17695 ada, 10 parsel numaralı, 3 bin 24 metrekarelik yüzölçümlü arsayı 14 milyon 336 bin 135 TL'ye icradan satıyor...



Konya 7. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Konya İli Meram Ilçesi Yaka Mahallesi, 17695 ada, 10 parsel numaralı, 3 bin 24 metrekarelik yüzölçümlü arsa 14 milyon 336 bin 135 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 20 Aralık 2019 tarihinde saat 15:00'te gerçekleştirilecek.

İlan metni: 
T.C. KONYA 7. İCRA DAİRESİ
2015/9120 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
A- TASINMAZIN TAPU KAYDI:
Konya İli Meram Ilçesi Yaka Mahallesi, 27 Cilt, 2609 Sayfa, 17695 Ada, 10 parsel numaralı, 3.024,00 m' yüzölçümlü Arsa vasfıyla kayıtlı olup tam hissedir.Taşınmazın değeri Konya 5.İcra Hukuk Mahkemesinin 2019/305 Esas ve 2019/657 İlam sayılı kararı gereği belirlenmiş olup mahkemece yapılan bilirkişi raporu esas alınmıştır.
B- TASINMAZIN ADRES BILGISI:
Yaka Mahallesi, Yaka caddesi No:142 Meram/Konya adresindedir. C-TASINMAZIN IMAR DURUMU:
Konya ili, Meram Ilçesi, Yaka Mahallesi, 17695 Ada, 10 nolu parsel, Meram Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğünün gönderilen 08.04.2019 tarih ve3772 sayılı yazısı ekinde bulunan imar durum belgesine göre, taşınmaz 1/1000 ölçekli imar planında 2 kat ticaret sahası içerisinde yer almaktadır. TAKS:0.15, E:0,20 olarak belirlenmiştir. Ön bahçe mesafesi 10 m ve 20 m, komşu bahçe mesafesi 5m, 3.Derece Doğal sit alanı içerisindedir. Mevcut yapının inşaat ruhsatı 2010 yılında, 12/50-241 sayı ile alınmıştır.
D-TASINMAZIN KONUMU:
Dava konusu Kıymet takdirine konu taşınmaz konum olarak Yaka Caddesi ve Sarami sokağın kesiştiği köşede Yaka Caddesine cepheli konumdadır. Üzerinde mimari projesine uygun olarak yapılan, halihazırda toplantı, düğün ve organizasyon işleri için yapılmış işyeri vardır Taşınmaz üzerindeki yapının tamamı işyeri olarak kullanılmakta olup dış kapı No: 142 dır.
Taşınmazın bulunduğu yer konutu olarak sosyal donatı alanlarına, eğitim kurumlarına alışveriş merkezlerine sağlık merkezlerine, şehir merkezine yakın, Otogara, Büyük Organize ve Küçük Ölçekli sanayi bölgelerine ve Selçuk Üniversitesi kampüs alanına uzak konumdadır.
Bölgenin alt yapı hizmetleri tam olup her türlü belediye hizmetlerinden yararlanılmaktadır. Taşınmaz Beyşehir Caddesine 740 metre, Meram yeni Yol caddesine 1 km. Otogara 11,29 km, THT anna 3.70 km ve vila et merkezine 5.68 km mesafededir.
E- TASINMAZIN ULASIMI:
Bölge sosyal ve kültürel yönden normal gelişmiş durumdadır. Ulaşım minibüs, otobüs ve özel araçlar ile sağlanmaktadır.
F- TASINMAZIN CEVRESİNİN YAPILASMA DURUMU:
Taşınmazın bulunduğu bölgede, planlı yapılaşmalar tamamlanmış sayılır. Yapılaşma Yaka Caddesi üzeri Ticari yoğunluktadır. Taşınmazın bulunduğu yer konum olarak iyi durumdadır. Likiditesi yüksektir. Çevre ve peyzaj düzenlemesi yapılmış olup içerisinde sosyal alanlar bulunmaktadır.
Taşınmazın 200 m güneydoğusunda Sare Özkaşıkçı İlköğretim Okulu, 500 m kuzeybatısında Şehit Ömer Halis Demir İmam hatip ortaokulu, 300 m kuzeydoğusunda Özel Diltaş Lisesi 150 nı Sarami cami mevcuttur. Taşınmaz tarihi ve turistik Meram Sayfiye alanı Tavus aba Türbe camiine yakın konumdadır.
G- ALT YAPI VE KISITLAYICI DURUMLARI:
Kıymet takdirine konusu taşınmaz, kamusal alan (yol, park, resmi daire, kamulaştırma alanı vb. gibi yerler) ve sit alanı dışında yer almakta olup, lusıtlılık hali bulunmamaktadır.
Bölgenin alt yapı hizmetleri (Elektrik, Yol, Kanalizasyon, Doğalgaz ve Su) tam olup, her türlü belediye hizmetlerinden tam olarak yararlanılmaktadır.
H-TASINMAZIN TEKNIK ÖZELLIKLERI :
Dava konusu taşınmaz üzerinde bulunan Bodrum 4+Zemin+ 1 Kattan oluşan toplam 6 katlı düğün salonu olarak kullanılan bina bulunduğu belirlenmiştir. Bodrumda bulunan 3.katı depo ve mutfak amaçlı kullanılmaktadır. Bodrumda bulunan 1.kat, zemin ve 1.Kat ise düğün salonu olarak kullanılmaktadır.
Düğün salonu kısımları zeminler seramik, duvarlar ise duvar kağıdı ile kaplanmış, tavanlar ise asma tavan üzeri kağıt kaplama şeklindedir. Depo ve mutfak olarak kullanılan mekanlarda zeminler ve duvarlar seramik kaplı olup, tavanlar karolam asma tavan ile kaplanmıştır. Bina 2 adet asansör ve kalorifer bulunmaktadır. Asansör çevresi seramik kaplıdır. Ana giriş kapısı, camekanlar alüminyum doğramadır.
Kıymet takdirine konu mesken, onaylı mimari projesine göre çelik betonarme karkas olarak IV. Sınıf B Grubu olarak yapılmış toplam bina inşaat alanı 3.180,00 m2 dir.
- 11,00 kotunda sığınak ve otopark bölümünün net alanı 675,00 m2 , bayan soyunma odası, bayan personel tuvalet 3 depo maline dairesi, servis holü, yangın su deposu odası, bay personel tuvalet, bayan soyunma odası ve asansör yerlerinin net alanı ise yaklaşık 280,00 m2 dir. Bodrum kat zeminleri hambeton/ seramik kaplıdır. Duvar ve tavanları sıvalı ve boyalıdır.
411,-6.00 kotunda projesinde depo alanı gözüken kısım 678,20 m2 net alanlı kısım dulun salonu olarak dizayn edilmiştir. Zeminler granit seramik kaplı duvarlar ve tavanlar dekoratif kaplamadır. Mutfak tümü, muhasebe, yönetim ofisi ve bay bayan wc ve tuvaletler bolumlerinden oluşmaktadır.
-3.00 kotunda projesinde depo alan, gözüken kısım 678,20 m2 net alanlı, Mutfak bölümü, çocuk oyun alanı, fotoğraf banyo odası, mescit, ilk yardım odası bölümlerinden oluşmaktadır.
Zemin katında (0.00 kotunda) düğün salonu olarak dizayn edilmiştir. Zeminler granit seramik kaplı duvarlar ve tavanlar dekoratif kaplamadır. Restoran bölümü, bay-bayan wc, mutfak bölümleri bulunmaktadır.
1.katında cafe bölümü, ofıs, mutfak, makine dairesi, lavabo ve teras bölümleri vardır. Tüm katlarda asansör ve servis asansörü vardır.Isıtma ve soğutma klima ile sağlanmaktadır.
Taşınmazın etrafında bahçe düzenlemesi yapılmıştır;
124 adet Mavi servi değeri 18.600,00 TL, 46 adet Leylandi değeri 7.360,00 TL, 1 adet Akçaağaç değeri 175,00 TL olmak üzere toplam değeri 26.135 00 TL'dir.
Kıymeti : 14.336.135,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler :
1. Satış Günü : 20/12/2019 günü 15:00 - 15:05 arası
2. Satış Günü : 24/01/2020 günü 15:00 - 15:05 arası
Satış Yeri : KONYA ADLİYESİ B BLOK ZEMİN KAT MEZAT SALONU KARATAY /KONYA -
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/9120 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.
 


Geri Dön