19 / 03 / 2024

Konya Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaat çalışmaları başlıyor! 

Konya Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaat çalışmaları başlıyor! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı'nda kaba inşaatın Mart ayında başlayacağını dile getirdi. 



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yıkım çalışmaları tamamlanan Mevlana Çarşısı alanında inceleme yaptı.

Konya Mevlana Çarşısı nda kaba inşaat çalışmaları başlıyor! 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’nın bulunduğu alanda esnafla yüzde yüz mutabık kalarak kentsel dönüşüm çalışmalarına yürüttüklerini anımsatan Başkan Altay, Konya’nın kalbinde Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi. 

Konya Mevlana Çarşısı nda kaba inşaat çalışmaları başlıyor! 

Mevlana Çarşısı’nda çevre ve iç saha çalışmalarının tamamlandığını ve yıkım faaliyetlerinin sürdüğünü aktaran Başkan Altay, “İnşallah Mart ayının ilk haftasında temelden başlayarak kaba inşaata başlamayı ve Mayıs ayı itibariyle de kaba inşaatı bitirmeyi planlıyoruz. Altın Çarşı’da da esnafımız dükkanlarını boşalttı. Şu anda yıkım işlemine devam ediyoruz. İnşallah orada da Nisan itibariyle imalata başlamayı ve 2021 yılı içerisinde Altın Çarşı’yı ve Mevlana Çarşısı’nı yeni yüzüyle esnafımıza, Konya’ya, Türkiye’ye layık bir hale getirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımızı iki vardiya halinde tüm hava şartlarına rağmen bir an önce tamamlamak için gece gündüz demeden yoğun olarak sürdürüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

Mevlana Çarşısı'nın yıkımı gerçekleşti!


Geri Dön