27 / 04 / 2024

Konya Numune Hastanesi yüzde 50 tamamlandı!

Konya Numune Hastanesi yüzde 50 tamamlandı!

İnşaatına 2012 yılında başlanan ve şu an yüzde 50'si tamamlanan Konya Numune Hastanesi'nin 29 Ekim'e yetişmesi için büyük çaba sarf ediliyor. İnşaatta 450 kişi çalışıyor. Hekimevi binasının da yıkımına başlandı



Konya'nın sağlık yükünün önemli bir kısmını uzun yıllar sırtlayan Numune Hastanesi'nin yeni bina inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Günde binlerce hastanın hizmet aldığı Numune'nin yeni binasının yüzde 50'si tamamlandı. Binanın kaba inşaatı bitmek üzere. Hastanenin bir an önce hizmete girmesi için inşaatta 450 kişi çalışıyor. Vatandaşın ve bölge esnafının dört gözle beklediği yeni Numune Hastanesi, sonbahar aylarında tamamlanacak.


İNŞAATI 2012 YILINDA BAŞLADI


Numune'nin inşaat çalışmaları 2012 yılında başladı. Hastane inşaatının ihalesini alan VARYAP, işi bıraktığı için inşaatta 2 yılı bulan bir gecikme oldu. Hastane için ikinci kez ihaleye çıkıldı. İhaleyi alan Çakır İnşaat, hızla çalışmalara başladı. Hastane binası hızla yükseliyor. Kaba inşaatının yanı sıra bina içi alt yapı çalışmaları da sürüyor. Firma hastaneyi teslim tarihinden önce bitirmek istiyor. Hastane binasında çalışma tamamlandığında şehir, modern bir sağlık merkezine kavuşmuş olacak.


HASTANENİN YÜZDE 50'Sİ TAMAM


Konya Numune Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Süleyman Dönmez, hastane inşaatı hakkında bilgi verdi. Dönmez, "Numune inşaatında bu ayın sonunda çatı ve duvarlar bitmiş olacak. Sıhhi tesisat ve havalandırma gibi alt yapı çalışmaları devam ediyor. İnşaatta 400-450 kişi çalışıyor. Hekimevi'nin de yıkımına başlandı. Firmanın önünü açmak için gayret sarf ediyoruz. Poliklinikleri, şehrin farklı bölgelerine taşıyoruz. Numune olarak Yazır kampüsünde, Bosna, Ahmet Özcan ve Özalkent ile Karatay'daki polikliniklerimizde farklı branşlarda sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Numune merkez bina inşaatının yüzde 50'si tamamlandı. İnşaatta epey mesafe aldık" diye konuştu.


FİRMADAN SÖZ ALINDI


Firmanın teslim tarihinden önce inşaatı bitirmek için daha çok çalıştığını belirten Dönmez, "Hastanenin iş bitim tarihi 30 Mart 2017. Ancak firma sahipleri 'işi 29 Ekim'de bitirebiliriz' dedi. Hastanenin bir an önce bitirilmesi için herkes elinden geleni yapmalı, gereken fedakarlıkta bulunmalı. Numune hakikaten Konya için çok önemli. Şehrin merkezindeki hastaneden günde binlerce kişi faydalanıyordu. İnşaallah bu yılın sonunda, doktorlarımız hastalarına yeni hastanemizde, nezih bir ortamda hizmet vermeye başlayacak" ifadelerini kullandı.   


Merhaba 


Geri Dön