27 / 04 / 2024

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda 136 dükkan yer alacak!

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda 136 dükkan yer alacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, içerisinde tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanların yer alacağı Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatını inceledi.




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yapımı devam eden Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatını inceledi.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihi Konya şehir merkezinin yapılanmasında, ortaya çıkarılmasındaki en önemli yatırımlarından birisinin Osmanlı Buğday Pazarı’nın tekrar ihya edilmesi olduğunu belirterek, daha önce Tarihi Konya Çarşısında 2 bin 687 iş yerinin yenilenmesini ve bugüne kazandırılmasını sağladıklarını hatırlattı. Tarihi Bedesten’in en önemli parçalarından birisinin de hayata geçmek üzere olduğunu söyleyen Başkan Tahir Akyürek konuyla ilgili olarak, “Osmanlı Buğday Pazarı’nda en önemli fonksiyon, Bedesten için en büyük ihtiyaç olan otopark problemini çözecek bir yatırım burada hayata geçiyor. Bine yakın aracın yer altı otoparkında park edebileceği ve o ihtiyacın giderilebileceği bir alan tamamlanmak üzere. Aynı zamanda üzerinde de Bedestene uygun ticaretin hayata geçirileceği 136 dükkan, tarım müzesi, ikram alanları, hizmet sektörüne yönelik alanlarla canlı bir sosyal hayatın da burada oluşacağını görüyoruz” diye konuştu.



Konya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön