28 / 03 / 2024

Tarihi Buğday Pazarı’na otopark, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak!

Tarihi Buğday Pazarı’na otopark, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Buğday Pazarı’nda önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Çalışmalarına başlanan proje kapsamında bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.




 Tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Buğday Pazarı’nda bölgeye değer katacak büyük bir projeyi hayata geçiriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Eski Buğday Pazarı’nda kazıların ve çalışmaların tamamlanmasının ardından büyük bir projeyi hayata geçirmek için ihaleyi ve yer teslimini yaptıklarını söyledi.


Konya tarihine değer katacak önemli bir projenin bölgede hayata geçeceğini kaydeden Başkan Akyürek, “Projede 800 araçlık, 2 katlı yer altı otoparkı, 64 zemin dükkanı, Tarım Tarihi Müzesi ve ortada meydan bulunuyor. Proje 1 yıl içinde tamamlanacak” dedi.


Başkan Akyürek, Eski Matbaacılar bölgesinde de 36 mülk sahibinin muvafakatıyla yer altı otoparkı projesini başlattıklarını hatırlatarak, bölgeye 2 katlı, 500 araçlık bir yer altı otoparkı daha yapılacağını da sözlerine ekledi.


Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön