28 / 03 / 2024

Konya Turgutreis kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya Turgutreis kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya'ya bağlı Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ederken Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yeni projeler hakkında bilgi verdi.



Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Aymanas, Aksinne, Uluırmak ve Turgutreis Evleri’nin inşaat süreçleri aralıksız devam ediyor. Meram Belediye'sinde yer alan habere göre; Başkan Kavuş’un kooperatif denetimleri ve sıkı takibi de devam ediyor. Meram’ın kentsel dönüşüm hareketinde önemli ayaklarından biri olan kooperatifleri, kurulma sürecinden başlayarak tüm hemşehrileri adına sıkı bir denetim altında tutacağı sözünü veren Başkan Kavuş, bu çerçevede son olarak Aymanas Evleri’ni ziyaret ederek kooperatif yöneticilerinden gelinen nokta hakkında bilgi aldı. 

Konya Turgutreis kentsel dönüşümde son durum ne?

BAŞKAN KAVUŞ; “KOOPERATİFLER HER AÇIDAN VATANDAŞLARIMIZIN TEVECCÜHÜNÜ KAZANDI”

Aymanas Evleri kooperatifinde 120 dairenin teslim edildiğini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, diğer daire ve dükkanların da hak sahiplerine bir an önce teslim edilebilmesi adına sıkı bir çalışma sergilendiğini söyledi. Sık sık yaptığı bu ziyaretlerde yapılan tüm çalışmayı yerinde görme fırsatı yakaladığını söyleyen Başkan Kavuş, ortaya konan ciddi ve nitelikli çalışmadan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. İnşaat sektörünün içinde bulunduğu duruma rağmen belediye öncülüğündeki tüm kooperatiflerin beklenenden çok daha hızlı ilerlemesinin hemşehrileri adına sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Kavuş, “Tabi sadece hız da başlı başına önemli değil. Kullanılan malzemelerden işçiliğe kadar her açıdan yakalanan kalite ve nitelik bu kooperatifleri önemli kılıyor. Hemşehrilerimizin teveccühünü kazanıyor. Teveccüh arttıkça Meram hızlı bir dönüşüm içine giriyor. Tüm bunlar birbirini tetikledikçe Meram ve Meramlılar kazanıyor. Bu da bizi mutlu ettiği için bu denetimlere fasıla vermeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 Konya Turgutreis kentsel dönüşümde son durum ne?

BAŞKAN KAVUŞ; “ŞARTLAR BİZİ YENİ BAŞLANGIÇLAR YAPMAYA ZORLUYOR”

Meram’ın kentsel dönüşüm hamlesinde bu kooperatiflerin önemli bir rol oynadığına vurgu yapan Başkan Kavuş, vatandaşların 4 kooperatife de büyük ilgi göstermelerinin kendilerini bu yönde yeni projeler üretmeye sevk ettiğini kaydetti. Vatandaşlardan gelen talepleri de hiçbir zaman göz ardı etmedikleri gibi bu noktada da etmeyeceklerini belirten Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Meram’ın dönüşümünde bu kooperatiflerin üstlendiği rol yadsınamaz. Biz bu dönüşümde esasen planlayıcı ve yol açıcı bir görev üstlenmek istiyoruz. Ama özel sektörün içinde bulunduğu durum bizi bu noktada harekete geçmeye sevk ediyor. Meram’ın dönüşümünü ve gelişimini yavaşlatma lüksümüz yok.”  

Konya Meram Turgutreis Evleri'ne rekor başvuru!


Geri Dön