25 / 04 / 2024

Konyaaltı halkı, sahilin vatandaşın çıkarı doğrultusunda yapılandırılmasını istedi!

Konyaaltı halkı, sahilin vatandaşın çıkarı doğrultusunda yapılandırılmasını istedi!

Antalya’da, yaklaşık 50 kişiden oluşan Konyaaltı Halk Meclisi, Konyaaltı sahilinin sermayeye peşkeş çekileceği iddiasıyla eylem yaptı. Konyaltı Halk Meclisi üyeleri sahilin vatandaşın çıkarı doğrultusunda yapılandırılmasını istedi...




Antalya’da, yaklaşık 50 kişiden oluşan Konyaaltı Halk Meclisi, Konyaaltı sahilinin sermayeye peşkeş çekileceği iddiasıyla eylem yaptı.


Antalya’nın mavi bayraklı sahili Konyaaltı’nda işletmeler sözleşme süresinin sona ermesi nedeniyle 19 Kasım 2013 tarihinde tahliye edildi, ardından atıl şekilde aylarca duran sahil Antalya İl Özel İdaresi’ne bırakılarak büfeler yeniden oluşturulmaya başlandı. İlçede yaşayan Konyaltı Halk Meclisi üyeleri ise sahilin vatandaşın çıkarı doğrultusunda yapılandırılmasını istedi. Konyaaltı sahili eski 19 numaralı plajda bir araya gelden topluluk, havanın yağmurlu olmasına aldırmayarak ‘Sahiller halkındır özelleştirilemez', 'Konyaaltı sahili sermayeye bırakılamaz’ yazılı pankart açtı. Slogan atan grup adına basın açıklaması yapan Tülin Koç, sahil bandındaki tüm işletmelerin yıkıldığını hatırlatarak, sahilin geleceği için çeşitli spekülasyonların yapıldığını söyledi. Duyumlarına göre sahilin 30 Mart’tan sonra büyük sermaye sahiplerine verileceğini kaydeden Koç, şöyle konuştu: "Bir önceki işletme sahibinin sahili ne kadar daralttığını ve tek amaçlarının kâr olduğunu gördük. 3621 sayılı Kıyı Kanunu kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. Kıyı herkesin eşit ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, oralarda hiçbir yapı yapılamaz. Genel hükümlerin uygulanmasını istiyoruz. Sahiller halkındır. Biz, başta Konyaltı sahili başta olmak üzere tüm sahillerin, emekçilere, yoksullara, öğrencilere, kadınlara, çocuklara kısacası halka kamusal hizmet vermekle yükümlü olan belediyenin kendi kadrolu çalışanıyla, ucuz, nitelikli, temiz, herkesin eşit şekilde yaralanabileceği biz hizmet vermesini istiyoruz."


Konyaaltı sahilinin halka kalması için bir imza kampanyası başlattıklarını kaydeden Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplanan imzaları başta Antalya Valiliği, Konyaaltı Belediyesi ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara ileteceğiz. Konyaaltı halkı olarak sahilin sermayeye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz, sahip çıkacağız."


Konuşmanın ardından imza kampanyası başlatıldı. Bir süre daha sloganlar atan grup sessizce dağıldı.


Antalya Burada


Geri Dön