18 / 04 / 2024

Konyaaltı Sahili'ne Alanya formülü!

Konyaaltı Sahili'ne Alanya formülü!

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde yaşanan belirsizliğin çözümüne ilişkin fikirler yürüttü. Konyaaltı Sahili'ne ilişkin Milletvekili Sadık Badak da öneri getirdi...



Konyaaltı Sahili ne nya formülü AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde yaşanan belirsizliğin çözümüne ilişkin Alanya sahillerindeki modeli örnek gösterdi Badak, bölgede faaliyet gösteren otellere, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) yoluyla halka açık şekilde kullanım izni verilmesi önerisinde bulundu.Antalya Defterdarlığı'nın 1999 yılında yap-işlet-devret modeliyle Konyaaltı Belediyesi'ne verdiği ve belediyenin de bir özel firmaya tahsis ettiği ve sözleşme süresinin sona ermesiyle boşaltılan Konyaaltı Sahili'ne ilişkin Milletvekili Sadık Badak öneri getirdi. 

Model'de neler var Sadık Badak, Akdeniz Bulvarı üzerinde 5 kilometre uzunluğundaki sahil bandında yer alan 300 bin metrekare alan üzerindeki alana ilişkin 1999 yılında Erkan Mumcu'nun Turizm Bakanlığı döneminde geliştirilen 6'şar metrekarelik büfeler, büfelerin önlerine 60-80'er metrekarelik şezlong ve şemsiye, aralarda 80-100'er metrekarelik boşluklar ve yine buraların da temizliğinin büfelerce yapılmasına yönelik modeli hatırlattı. Ancak bu modelde zaman içinde büfelerin kaçak olarak 150 metrekareyi bulacak şekilde gazinolara dönüştüğünü ve kamu vicdanını zedelediğini belirten Badak, Konyaaltı Sahili'ne göre çok daha yoğun ve hızlı kullanımın olduğu Alanya sahilinde uygulanan modeli Konyaaltı için örnek gösterdi. 

Encümen kararıyla Alanya'da belediyeye verilen sahilin Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) aracılığıyla işletildiğini belirten Badak, şunları söyledi; "Hem Kleopatra hem Gazipaşa tarafındaki plajların kullanım izni Hazine tarafından belediyeye 29-30 yıllığına devredilmiş, belediye de encümen kararıyla ALTÎD'e kiralamış" dedi Sürdürülebilir olmalı Badak, "Önemli olan burada sürdürülebilir, halkın günlük kullanımını daha da rahatlatacak, büfelerin kaçak yapıya dönüşmeyeceği, günlük kontrolün yerel anlamda sağlanabileceği bir çözüm bulmak. İster Büyükşehir, ister Konyaaltı belediyeleri ister Özel İdare marifetiyle yapılsın. Bu önümüzde bir örnek. Sözleşme örneklerini de aldık. Tabi otellere tahsis değil, halka açık şekilde kullanım izni şeklinde olmalıdır"


Antalya İleri


Geri Dön