29 / 03 / 2024

Konya'da 12 ilçenin imar planı askıya çıktı!

Konya'da 12 ilçenin imar planı askıya çıktı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İli Çevre Düzeni Planı kapsamında 12 ilçeye ait imar planlarını bir ay süre ile askıya çıkardı.



Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin tüm ilçeleriyle geleceğinin planlandığı Konya İli Çevre Düzeni Planı kapsamında Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda; 12 ilçeye ait planlar bir ay süre ile askıya çıkarıldı.


İl sınırları bütününde tüm kamu kurum ve kuruluşları, akademik camia ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla 1/100.000 ölçekli Konya İli Çevre Düzeni Planı çalışmalarının ilk aşamasını tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, bir sonraki aşama olan 1/25.000 Ölçekli Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarına devam ediyor.


Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi daha önce askıya çıkardığı 3 bölgenin Nazım İmar Planı’ndan sonra 2 alt bölgenin daha Nazım İmar Planını askıya çıkardı. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Konya İli sınırları bütününde 6 alt bölge oluşturularak planlama alt bölgelerinin özelliklerine göre plan kararları, politikalar ve stratejiler üretilmiştir. Son olarak da 3 alt bölgenin nazım imar planından sonra 2 alt bölgenin daha nazım imar planları askıya çıkarılmıştır” denildi.


Askıya çıkarılan Batı Konya Planlama Alt Bölgesi Akşehir, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Yunak, Doğanhisar, Çeltik, Tuzlukçu; Doğu Konya Planlama Alt Bölgesi ise Ereğli, Karapınar, Emirgazi, Halkapınar ilçelerini kapsıyor.


2043 yılı hedef alınarak, 6360 sayılı kanundan sonra Türkiye’de yapılan ilk çevre düzeni planı çalışmasının devam eden aşamalarından; Batı Konya Planlama ve Doğu Konya Planlama Alt Bölgelerine ait 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planlarına www.konyacevreduzeniplani.com adresinden ulaşılabilir.


Konya Postası


Geri Dön