23 / 04 / 2024

Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşa ediliyor! 

Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşa ediliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Harmancık Kapalı Pazar Alanı'nda düzenlenen AK Parti Meram 7. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı açıklamada, Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşa edildiğini açıkladı.



Harmancık Kapalı Pazar Alanı'nda düzenlenen AK Parti Meram 7. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşasına başlandığına açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, yaptığı açıklamada geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'da önemli eserlerin açılışını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Konya büyük bir aşkla bağlı olduğu lideriyle, Cumhurbaşkanımızla kucaklaştı. Liderimiz, Konya'ya yine müjdelerle geldi, muştularla geldi, hayırlarla geldi. Konya Şehir Hastanemizi, yeni sosyal konutlarımızı, yeni lojistik merkezimizi, yüksek hızlı tren garı alt geçidimizle beraber yol, köprü, kavşak yatırımlarımızı, Konya'ya 2023 yolunda ihtiyacı olan ne varsa sundu, açılışlarını yaptı. Allah kendilerinden razı olsun. Allah zatı devletlerini başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

Konya da 6 bin 435 sosyal konut inşa ediliyor! 

Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşa ediyoruz 

81 ilde çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kurum, "Ecdadın emaneti, tarih ve kültür başkenti Konya'mızı ihya etmek için de tüm gayretimizi ortaya koyuyoruz. Bu aziz şehre ve vefalı, güzel insanlarına hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bir taraftan ikisi Meram'da olmak üzere 12 millet bahçesi yapıyor diğer taraftan Meram'daki millet bahçemize komşu olacak camimizi de 2023 yılına yetiştirmek için canla başla çalışıyoruz. Bir yandan dar gelirli kardeşlerimiz için 657'si Meram'da olmak üzere 6 bin 435 sosyal konut inşa ediyoruz. Bir yandan da Gödene'de 804 konutluk projemizi tamamlıyoruz. Tüm bunların yanında Alaaddin Bulvarı'nda yürüttüğümüz projeyle kentin tarihi dokusunu koruyoruz. Durmuyor, Sahibata Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için inşa çalışmalarımızı heyecanla sürdürüyoruz" dedi.

 

Konya'da konut fiyatları yükseldi!

 


Geri Dön