26 / 04 / 2024

Konya'da 6.7 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Konya'da 6.7 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Konya'nın Selçuklı ilçesinde bulunan 4 bloklu bina icradan satılıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 777 bin TL olarak belirlendi.



Konya'nın Selçuklı ilçesinde bulunan 4 bloklu bina icradan 6 milyon 777 bin TL'ye satışa çıktı. Gayrimenkulün ihalesi 15 Mayıs 2020 günü gerçekleşecek.

T.C. KONYA 9. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı : Konya İl, Selçuklu İlçe, 15746 Ada, 6 Parsel, Dikilitaş Mahalle/Köy, Borçlu hissesi:4637/6922'dir, Keşif sırasında gezilen dairelerde kiracı ve daire sahiplerinin oturduğu tespiti yapılmıştır. Daire sahiplerinin dairelerinde bir çok değişiklik yaptığı, bir kısmının çelik kapı ,banyo da klozet ve küvet gibi değişiklikler yaptıkları tespit edilmiş olup S.S.Suffe Yapı Kooperatifi tarafından teslim edildiği ham hali ile değerlendirme yapılmıştır. Dava konusu taşınmazların giriş kapısı ahşap doğramadır. Antre, salon, 3 oda, banyo, tuvalet, mutfak ve holden ibarettir. Dairenin içi kapıları ahşap ve pencereleri PVC doğramadır. Dairelerde iki adet balkon bulunmakta olup antre , mutfak , balkonlar veıslak zeminler fayans kaplama , salon ve odalarınkuru zeminler cilalı tahta kaplıdır. İç duvar yüzeyleri odalar , antre ve mutfak sıva üzeri plastik boya ,lavabo, banyo ve Wc duvarları ise tavana kadar fayans kaplamadır. Mutfak dolapları ve tezgâhı mevcuttur. Elektrik, su ve kanalizasyon tesisatları döşeli ve aktiftir. Meskenler merkezi ısıtmalı ve radyatörlüdür.

A-Blokta zemin katta 2 mesken , 2 dükkan ; normal katlarda 12 adet mesken bulunmaktadır. Dairelerin tüm özelikleri aynı olup, yaklaşık net alanı 130 metrekare, brüt alanı ise 145 metrekaredir.

B ve C -Bloklarda zemin vecnormal katlarda toplam 32 adet mesken bulunmaktadır. Dairelerin tüm özelikleri aynı olup, yaklaşık net alanı 130 metrekare, brüt alanı ise 145 metrekaredir.

D Blokta zemin ve normal katlarda toplam 8 adet mesken bulunmaktadır. Dairelerin tüm özelikleri aynı olup, yaklaşık net alanı 115 metrekare, brüt alanı ise 130 metrekaredir. .

2 ADET DÜKKAN:
Dava konusu taşınmaz ;Suffe sitesi A-Blok altında zemin katta bulunan dükkanların giriş kapısı camekan alüminyum doğramadır. Ön caddeye bakan dükkanda kiracının, arka tarafta olan dükkanın ise kooperatiften satın aldığı, henüz tapusunu almadığı belirlenmiştir. Duvarları harç sıvalı, plastikboyalıdır. Tabanı mermer kaplamalıdır. Arka bölmede Lavabo ve Wc mevcuttur. Elektrik, kanalizasyon ve su tesisatları döşeli ve aktiftir. Dükkan 1 zemin katta bulunup , yaklaşık net 116,00 metrekare, brüt 130,00 metrekaredir. Keşif sırasındaarka tarafta bulunan Dükkan 1 satın alındıktan sonra için de tadilat yapılmış olduğu ifade edilmiştir. Dükkan 2 zemin katta , taçmahal caddesine cepheli bulunup , yaklaşık net 112,00 metrekare brüt 125,00 metrekaredir.

Taşınmaz üzerinde bulunan binaların sınıfını 15.12.1982 gün ve 17899 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bina İnşaat Sınıflarının Tespitine Dair Cetvel esas alınarak,

Taşınmaz binanın yıpranma payları 02.12.1982 gün ve 17886 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yıpranma Paylarına İlişkin Oranları Gösterir Cetvelesas alınarak,

Birim maliyetler, 16.07.1985 tarih ve 85/9707 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Mimarlık ve Mühendislik Şartnamesi nin hizmet bedellerinde kullanılacak Yapı Yaklaşık Birim Maliyetlerine göre değerlendirilmiştir.

Dava konusu taşınmaz üzerinde bulunan binalarda kullanılan malzeme, yapılan işçilik, binanın taşıyıcı elamanları v.s durumları göz önüne alındığında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Yayınladığı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Tebliğine göre III sınıf (B) grup yapılara girdiği tespit edilmiştir. Taşınmazın 2018 yılı rayiçlerine göre birim değeri 966,00 TL/metrekare olduğu belirlenmiştir. Taşınmaz betonarme iskelet sistemine sahip olup , yapıların bedeli, binanın nevi ve yaşı itibariyle yıpranma payı düşürülerek hesaplanmıştır. Yapı sınıfı, ruhsatta tüm bina olarak değerlendirildiği için, tek yapı sınıfı kullanılmıştır.Borçlu hissesi:4637/6922'dir.

Adresi : Sancak Mahallesi Beste Sok. No:1 Selçuklu / KONYA
Özellikleri : 6.922,00 metrekare

İmar Durumu : Dosyada mevcut Selçuklu Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünce onaylana İmar Durum Belgesine göre keşfe konu 15746 ada 6 parsel mesken sahasına isabet etmektedir. Bina Yüksekliği, Bina Derinliği, Ön Bahçe, Yan Bahçe, Arka Bahçe mesafeleri: Mevcut Bina ve E:1.00,TAKS:0.25, H:12.50 olarak belirtilmiş olup, parselde yapılı bulunan binanın inşaat tarih ruhsat sayısı 2008 3/43 olarak belirtilmiştir. Parsel imar parseli konumundadır.

Kıymeti : 6.777.234,75 TL KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Dosyasındadır.
1. Satış Günü : 15/05/2020 günü 14:45 - 14:50 arası
2. Satış Günü : 12/06/2020 günü 14:45 - 14:50 arası
Satış Yeri : Akabe Mahallesi Cemil Çiçek Cad. Adliye Binası B Blok Zemin Kat Mezat Salonu Karatay/KONYA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/3990 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön