24 / 04 / 2024

Konya'da 17.7 milyon TL'ye icradan satılık depolu dükkan ve arsası!

Konya'da 17.7 milyon TL'ye icradan satılık depolu dükkan ve arsası!

Konya 7. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Konya İli, Karatay İlçesi, Mezbaha Mahallesi'nde yer alan depolu dükkan ve arsası 17 milyon 754 bin 597 TL'ye icradan satışa çıkarıldı...



Konya 7. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Konya İli, Karatay İlçesi, Mezbaha (Fetih) Mahallesi, 25833 ada, 18 ve 19 parsel numaralı taşınmaz 17 milyon 754 bin 597 TL bedelle 21 Haziran 2019 tarihinde saat 14:30'da icradan satışa çıkarılacak. 

Konya da 17.7 milyon TL ye icradan satılık depolu dükkan ve arsası!

İhale ilanı:
T.C. KONYA 7. İCRA DAİRESİ
2016/13166 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Konya İli, Karatay İlçesi, Mezbaha (Fetih) Mahallesi, 25833 Ada, 18 Parsel no'lu taşınmaz. Satışa konu taşınmaz 6.254,20 m2 yüzölçümlü, Karkas Depo ve 3 Katlı İdari Bina ve Arsası vasıflı taşınmazdır. Taşınmaz idari bina ve bitişiğindeki depodan oluşmaktadır. İdari bina kuzey, batı, güney ve kısmen de doğu cepheli olmak üzere dört cepheli, zemin+3 kattan oluşmaktadır. Zemin katta giriş, çalışma bölümü, camlı bir oda ve elektrik odası mevcuttur. 1. katta çalışma bölümü, çay ocağı, iki ayrı lavabo ve tuvalet ile galeri boşluğu vardır. 2. katta çalışma bölümü; toplantı salonu, arşiv odası, müdür odası ve yine iki ayrı lavabo ve tuvalet mevcuttur. Son katta ise yemekhane, mutfak. mescit, iki ayrı lavabo ve tuvalet, banyo ve iki balkon vardır. İdari binadaki tüm tabanlar seramiktir. Islak mekanlar, mutfak ve yemekhane duvarları fayans olup, diğer tüm duvarlar alçı sıva üzeri saten boyadır.Islak mekanlar, mutfak ve yemekhane ve 2. kattaki tüm odaların tavanları alçıpan asma tavan olup, diğer mahaller 60*60 karolajdır. Zemin kattan son kata kadar çalışan asansör mevcuttur. Aynı şekilde zemin kattan son kata kadar olan merpenlerin kaplaması grenit olup, yan duvarlarda cam mozaik mevcuttur. İdari binanın ısınma şekli merkezi olup, panel radyatör petekler mevcuttur. Çatısında güneş enerji sistemleri mevcuttur. Bina komple çelik olup, dış cephesi aliminyum kompozit ve cam kaplamadır. İdari binanın brüt inşaat alanı 299,27 m2 olup, net kullanım alanı yaklaşık 245,00 m2'dir.Depo İdari bina bitişiğindeki depo kuzey, batı, güney ve doğu cepheli olmak üzere dört cepheli olup, tüm cepheleri panellerle kapatılmıştır. Tamamen çelik olan depo, tek kattan oluşmaktadır. Depo tabanı tamamen saha betonundan oluşmaktadır. Depo, çelik kolonlar üzerindeki tek açıklıklı makaslardan oluşmakta olup, makasların en dış kısımları çelik kirişler, diğer kısımları ise aşıklarla birbirine bağlantılıdır. Aşıkların üst kısımları sandviç panellerle örtülü olup, fabrikanın çatı kısmında uzun doğrultusu boyunca ışıklık mevcuttur. Çelik taşıyıcı kolonların araları panellerle kapatılmıştır. Tüm elektrik tesisatı saha betonunun altından giden depoda 7 adet yangın dolabı mevcuttur. Deponunun arka kısmında işçiler için soyunma odası ve dinlenme odası mevcuttur. Deponun yan kısmında 40 tonluk su tankı olup, parsel içersinde derin kuyusu ve giriş kısmında güvenlik kulübesi vardır. Brüt inşaat alanı 2259,95 m2, net kullanım alanı 2200,00 m2'dir. İdari bina ve deponunun bahçe ihata duvarı vardır. Elektrik ve su tesisatı vardır. Bölgede planlı yapılaşmalar devam etmektedir, alt yapı hizmetleri tam olup, her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Ulaşım toplu taşıma araçları olan minibüs ve kısmen tramvay ile sağlanmaktadır. Taşınmaz Konya-Adana Yolu'na 180 mt, Karatay Belediyesi'ne 6500 mt, Konya Valiliği'ne 7900 mt, Konya Adliyesi'ne 2000 mt mesafededir.
Adresi : Fetih Mah.Saadet Cad. No:3 KARATAY/KONYA
Yüzölçümü : 6.254,20 m2
Arsa Payı : --
İmar Durumu : Sanayi alanına isabet etmektedir.
Kıymeti : 11.000.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Dosyasında görülebilir.
1. Satış Günü : 21/06/2019 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 19/07/2019 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : Konya Adliyesi Mezat Salonu-Akabe Mah. Cemil Çiçek Cad. Konya Adliyesi B-Blok Zemin Kat KARATAY/KONYA
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Konya İli, Karatay İlçesi, Mezbaha (Fetih) Mahallesi, 25833 Ada, 19 Parsel no'lu taşınmaz. Satışa konu taşınmaz Karkas İmalathane depo ve arsası vasfıyla kayıtlıdır. Taşınmaz depo kuzey, batı, güney ve doğu cepheli olmak üzere dört cepheli olup, tüom cepheleri panellerle kapatılmıştır. Tamamen çelik olan depo tek kattan oluşmaktadır. Depo tabanı tamamen saha betonundan oluşmaktadır. Depo, çelik kolonlar üzerindeki tek açıklıklı makaslardan oluşmakta olup, makasların en dış kısımları çelik kirişler, diğer kısımları ise aşıklarla birbirine bağlantılıdır. Aşıkların üst kısımları sandviç panellerle örtülü olup, fabrikanın çatı kısmında uzun doğrultusu boyunca ışıklık mevcuttur. Çelik taşıyıcı kolonların araları ise panellerle kapatılmıştır. Yapılan ölçümler ve hesaplamalara göre dairenin brüt inşaat alanı 1807,91 m2, net kullanım alanı 1750,00 m2'dir. Deponun bahçe ihata duvöarı vcardır. Elektrik tesisatı bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede planlı yapılaşmalar devam etmektedir. Alt yapı hizmetleri tam olup, her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Uluşam toplu taşıma araçları olan minibüs ve kısmen tramvay ile sağlanmaktadır. Taşınmaz Konya-Adana Yolu'na 180 mt, Karatay Belediyesi'ne 6500 mt, Konya Valiliği'ne 7900 mt, Konya Adliyesi'ne 2000 mt mesafededir.
Adresi : Fetih Mah.SaadetCad. No:5 KARATAY/KONYA
Yüzölçümü : 4.165,73 m2
Arsa Payı : --
İmar Durumu : Sanayi alanına isabet etmektedir.
Kıymeti : 6.754.597,25 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Dosyasında görülebilir.
1. Satış Günü : 21/06/2019 günü 14:45 - 14:50 arası
2. Satış Günü : 19/07/2019 günü 14:45 - 14:50 arası
Satış Yeri : Konya Adliyesi Mezat Salonu-Akabe Mah. Cemil Çiçek Cad. Konya Adliyesi B-Blok Zemin Kat KARATAY/KONYA
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/13166 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön