20 / 04 / 2024

Konya'da icradan 825 bin TL'ye satılık prefabrik fabrika binası!

Konya'da icradan 825 bin TL'ye satılık prefabrik fabrika binası!

Konya 4. İcra Dairesi, Konya İli Selçuklu İlçesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi, Lalehan Caddesine cepheli, Kayacık Mahallesi, T 1 pafta, 14455 ada, 7 parselde yer alan 10 bin 158 metrekare alanlı prefabrik fabrika ve idari binasını satışa sunuyor



Konya 4. İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
KONYA 4. İCRA DAİRESİNDEN

Dosya No: 2009/1064 E.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

Konya İli, Selçuklu ilçesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi, Lalehan Caddesine cepheli no:4'de, tapuda ise Konya İli, Selçuklu ilçesi, Kayacık Mahallesi, 7 cilt 954 sayfa, T1 pafta, 144S5 ada, 7 parselde kayıtlı, 10.158,78 m2 yüzölçümlü arsa üzerine yapılmış prefabrik Fabrika ve karkas idari binasının tamamıdır.

Fabrika Binası: inşaat alanı yaklaşık 1160,00 m2'dir, giriş kapısı demir profildir. Tabanı beton kaplıdır, kolonlar prefabrik üstü makas çelik kontrüksiyon üzeri oluklu saçtır. Duvarın yaklaşık 2,00 metre kotundaki pencereler demir profil doğramadır, iç duvar yüzeyleri sıvalı ve boyasızdır, fabrika binasının dış duvarları ise sıva «üstü akrifik boyalıdır. Fabrika sahası içerisinde gezer vinç ve döküm işinde kullanılan ekipman mevcut olup bunların kiracıya ait olduğu tespit edilmiştir, Fabrika sahası, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin (yayın tarihi-22.08.2Q09 tarih ve 27327 sayılı resmi gazete) 101 maddesinde belirlenen tesisler dışında her türlü imalata uygundur.

İdari Bina: Fabrika kısmının kuzey doğu cephesinde bulunmakta olup bu kısmın inşaat alanı yaklaşık 140,00 m2'dir. Zemin ve birinci normal katlıdır. Giriş kapısı demir doğrama ferforje tipi profilden yapılmıştır. Zemin katta; sahanlık antre ve iki oda, yemekhane (aynı zamanda mutfak olarak kullanılıyor) WC bulunmaktadır. Oda tabanları beton, duvarları sıva üstü plastik boyalıdır, antre ve sahanlığın tabanları mermerdir, pencereleri ahşap üzeri verniklidir. Zemin kattan birinci kata mermerden yapılmış korkulukları demir profil olan 28 basamaklı merdiven ile çıkılmaktadır. Birinci kat; antre, salon, üç oda tuvaletten müteşekkildir. Hol tabanı mermer, tuvalet kısmı tuğla seviyesine kadar yapılmış olup üzeri sıvalı olmayıp halen kullanılır durumda değildir. Salon ve odanın birisinin tabanı tahta diğerlerinin tabanı betondur, duvarları sıva üstü plastik boyalıdır, bir adet balkon bulunmaktadır. Fabrika ve İdari binanın tamamının arsasıyla birlikte toplam değeri 825.000,00-TL {Sekiz yüz yirmi beş bin Türk Lirası'dır.

Satış Saati: 14:20-14:25

İMAR DURUMU: Parsel imar planında fabrika sahasına isabet etmektedir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Satış 27.05.2011 günü Saat: 14-20'den 14-25'e kadar Karatay ilçesi, Akabe Mah. Cemil Çiçek Cad. Yeni Adalet Sarayı İçi'ndeki A Blok No: Z14 de bulunan 1 .Müzayede Salonunda; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değeri %60'mı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile 06.06.2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Taşınmaz bu artırmada en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki ikinci artırmada artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını da geçmesi şarttır.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'sî oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları ve %18 KDV alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mütesetsilen mesul tutulacak ve ayrıca hükme hacet kalmaksızın kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık oiup, gideri .verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/1064 E. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 06.04.2011

(İİK.M.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

NOT: Tebliğ yapılamayan ilgililere U.K.nun 126 ve 127 Maddesi gereğince Hanen tebliğ olunur.
*: Bu örnek, bu yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön