26 / 04 / 2024

Konya'da yangın çıktı!

Konya'da yangın çıktı!

Yenidoğan beldesi yakınlarında Hacı İnce 'ye ait çiftliktegg henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Konya Beyşehir 'de çıkan yangın, 18 saattir söndürülmeye çalışılıyor, yangının çıkış nedeni bilinmiyor.




Beyşehir ilçesinde hayvan çiftliğinin saman balya depolarında çıkan yangını söndürmek için yaklaşık 18 saattir çaba gösterildiği bildirildi.


Yenidoğan beldesi yakınlarında Hacı İnce'ye ait büyükbaş hayvan çiftliğinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 


Olay yerine Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi, çevre ilçe ve belde belediyelerine ait çok sayıda itfaiye ekibi ile Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler sevk edildi.


Uzun uğraşlara rağmen yaklaşık 18 saattir alevlerin tamamen sönmesi sağlanamadı. Yangının çevreye sıçramaması için büyük mücadele veriliyor. 


Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeni konusunda henüz net bir bilginin olmadığını söyledi.


Çıkan yangında yanan malzemenin ekin, yonca, saman balyaları ve hayvan yeminden oluştuğunu belirten Başıbüyük, "Şu ana kadar yaklaşık bin 500 ton balya yandı. Zararı şu an tespit etmek mümkün değil, maalesef epey büyük bir zarar var" dedi.


AA


Geri Dön