25 / 04 / 2024

Konya'daki 8 tesisin temeli atıldı! 

Konya'daki 8 tesisin temeli atıldı! 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya’da 134 milyon liralık 8 tesisin temelini atarken 3 tesisisin de açılışını yaptı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Konya'da hayata geçirilen tesislerin açılışları ve temel atması ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Geçici Hayvan Bakımevi’nin açılışını yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Sahur vakti Mevlana Meydanı’ndaki törende açıklamalar yapan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını söyledi. Bu oyunların sürdüğünü belirten Eroğlu, “Konyalı oynanan bu oyunu görüyor. Türkiye geliştikçe önce 'AK Parti'yi kapatalım' dediler, ardından Gezi hadiseleri çıktı. Geziden önce faizler yüzde 4,65'e inmişti. IMF'ye borcumuzu ödemiştik. Paramızdan altı sıfır atmıştık. Konyalı kardeşim, eski Türkiye'yi, paramızın pul olduğu, pasaportumuzun itibarının olmadığı, bir IMF memurunun gelip Türkiye'ye talimat verdiği günleri unutma. Bu yüzden milletimizin tarihinde 24 Haziran bir milat olacak. Bu basit bir parti seçimi değil, devletimizin bekası ve milletimizin istikbalidir. Bunu herkes böyle bilsin” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK BARAJ VE GÖLETİ KONYA’DA YAPTIK

Mavi Tünel’in arıtma tesisleriyle İstanbul ve Ankara’dan sonra yapılan en büyük içme suyu projesi olduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de en çok baraj ve göleti, 18 baraj ve 28 göletle Konya'da yaptıklarını belirtti. Eroğlu, “Daha devam ediyor; inşallah 11 baraj ve 6 gölet daha yapılacak. Sulamada şaha kalkacağız. Şimdi modern sulamaya dönüyoruz. Sırf sulamadan dolayı çiftçimizin cebine yılda 503 milyon lira ilave para giriyor. Bu da zenginlik demek” dedi.

 


Geri Dön