24 / 04 / 2024

Konya'daki bütün emekliler ev sahibi olacak!

Konya'daki bütün emekliler ev sahibi olacak!

Türkiye Emekliler Derneği Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er ile görüştüğünü ve Sami Er'in derneğe kayıttı bütün emeklileri ev sahibi yapacaklarını söylediğini bildirdi.



Türkiye Emekliler Derneği Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Sami Er ile görüştüğünü ve Sami Er'in derneğe kayıttı bütün emeklileri ev sahibi yapacaklarını söylediğini bildirdi. Türkiye Emekliler Derneği ve TOKİ işbirliğinde emeklileri ev sahibi yapmak için yürütülen proje tüm hızıyla devam ediyor. Projeye üç yıl önce başladıklarını belirten Çağlar, üç yılın sonunda yer tespitini yapıldığım ifade ederek, "Yeri tespit edilip arsanın tespiti yapıldıktan sonrada 3 Mart 2016'da Ankara'da TOKİ Müdür Yardımcısı Sami Er'le randevu alıp görüştük. Sami Er'de güzel bir açıklama yaptı bize. Güven verici şeyler söyledi. 'Mart ayından sonra TOKİ çalışmalarımız hızla devam ediyor. Konya'da da bu yelpazemiz geniş bir şekilde ilerliyor. Bizim çalışma statümüz inşaat başlıyor, yüzde 30'unu geçtikten sonra vereceğimiz firmalara veyahut şirketlere haber veriyoruz' dedi. Bu konuda en iyi bilgi alacağımız kişi o olduğu için onunla görüştük ve böyle dedi bize. Bunun 7-8 ay gibi bir zaman alacağını üyelerime gelince söyledim. Çok ümit verici bir şekilde konuştu. 7-8 ay içerisinde inşaatın yüzde 30'u bittiği zaman bize haber verecekler bizde üyelerimize bilgilendirme mesajı çekeceğiz" dedi.

 

"KAYITLI OLAN BÜTÜN EMEKLİLER EV SAHİBİ OLACAK" 


Konya'da TOKI'nin emekliler için inşa edilecek ilk yerin Kozağaç yöresi olacağını söyleyen Çağlar, birinci etabın tamamlanmasının ardından Bey hekim Hastanesi'nin yakınlarında bin hanelik konut yapılacağını belirterek, "Üyelerimizde bir acelecilik var marketten bir ürün alır gibi hemen anahtar teslim istiyorlar. Büyük bir proje olduğu için biraz zaman alacak. TOKİ başkanı bize kayıtlı olan bütün emeklilere ev yapmaya söz verdi. Bize kayıtlı olan bütün emekliler ev sahibi olacak. TOKİ ile yapılan çalışmalarımız her gün biraz daha ilerliyor. İnsanlarda kayıtların bittiği gibi bir algı oluştu öyle bir şey yok. Kayıtlarımız devam ediyor, her gün yeni kayıtlar almaya devam ediyoruz. Ayın 15'ine kadar Ankara'da TOKİ işleriyle ilgilenen bir bakanla randevu alma peşindeyim. Konuyla ilgili görüşmelerimiz devam edecek" diye konuştu. 




Adnan YILDIRIM/Anadolu'da Bugün



Geri Dön