19 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Bosna'daki sel felaketiyle ilgili bütün talepleri karşılıyoruz!

Veysel Eroğlu: Bosna'daki sel felaketiyle ilgili bütün talepleri karşılıyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bosna Hersek ve Sırbistan'daki sel felaketiyle ilgili gelen bütün talepleri karşıladıklarını bildirdi. Eroğlu, konuyla AFAD'ın ilgilendiğini belirtti...



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuyla AFAD'ın ilgilendiğini belirterek, "Başbakanımız Bosna Hersek Cumhurbaşkanı ile bizzat görüştü. Onların talepleri vardı. Birtakım kum torbaları, araç gereç ve pompalar uçakla gönderildi. Talepler olursa yardımcı olacağız. Gerekli bütün yardımlar gitti. Bütün talepler karşılandı" dedi.


Eroğlu, Bakanlığı'ndan bir teknik ekip talebi olup olmadığına ilişkin şöyle konuştu:


"Bir talep olursa...Şu anda taşkın olmuş, belki daha sonra bir gidip yerinde taşkını önlemek için ne yapılabilir, o konuda yardım yaparız ama bu safhada taşkına maruz kalanların ihtiyaçları, taşkının daha başka bölgelere yayılmasının önlenmesi söz konusu. Belki çekildikten sonra durum tespit edilecek. O zaman biz ancak devreye girebiliriz. Sırbistan ve Bosna Hersek'e yardıma, her türlü desteğe hazırız. Çünkü biz de genelde sel baskınlarına karşı büyük tedbirler alıyoruz Türkiye'de, o bakımdan inşallah onlara da yardımcı olacağız."


AA


Geri Dön