25 / 04 / 2024

Orman Bakanı Veysel Eroğlu: Kesilen ağaçların 100 katını biz dikeriz!

Orman Bakanı Veysel Eroğlu: Kesilen ağaçların 100 katını biz dikeriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Taksim Gezi Parkı'nda ağaçların kesildiği gerekçesiyle yapılan eyleme ilişkin "Orada kesilen ağaç varsa belki onun 100 katını biz dikeriz, merak etmeyin" dedi.




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki "Çankırı Tanıtım Günleri" etkinliğinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 


Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesildiği iddiasıyla yapılan eylemin hatırlatılması üzerine Eroğlu, Taksim Gezi Parkı'nda tarihi eser bulunduğunu, bunun da aynen ihya edileceğini belirtti. 


Eroğlu, "Bunu, tarihe eserlere olan saygımızın bir neticesi olarak görmek lazım ama orada kesilen ağaç varsa belki onun 100 katını biz dikeriz, merak etmeyin" diye konuştu. İstanbul'a  yaklaşık 5 milyon fidan dikilmesi için karar aldıklarını bildiren Eroğlu, küçük bir alan olan Gezi Parkı'nda sınırlı sayıda ağaç bulunduğunu söyledi.


Gezi Parkı'nda ne kadar ağaç kesilmesinin planlandığının sorulması üzerine Eroğlu, "Saymadım ama isterseniz Orman Genel Müdürüne soralım, saysın. Size tam rakamı bildireyim" dedi. 


Orman yangınları


İzmir, Muğla ve bölgedeki muhtelif yerlerde dün yaşanan orman yangınlarının hatırlatılması üzerine de Eroğlu, 11 ayrı yerde yangın çıktığını hatırlattı.


Bölgedeki şiddetli rüzgar nedeniyle hava araçlarıyla yangınlara müdahale edilemediğini, kara ekiplerinin ise çok ciddi gayret göstererek müdahelede bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, yangınlarla ilgili şu anda herhangi bir sorun bulunmadığını, yanan alanın çok büyük olmadığını dile getirdi.


Söndürme çalışmalarına katılanlara teşekkür eden Eroğlu, yangınlar açısından çok hassas bir döneme girildiğine dikkati çekti.


Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:


"Vatandaşlarımızdan özellikle şunu rica ediyorum: Haziran, temmuz, ağustos bizim için son derece kritik aylardır. Bu aylarda vatandaşlardan piknik yapıyorlarsa ateşi söndürmelerini, sigara izmaritlerini söndürmeden atmamalarını rica ediyoruz. Vatandaşlardan gördükleri yangıları 177'ye bildirmelerini istiyoruz. Böylelikle daha kısa sürede müdahale imkanı olur. Hep beraber çok dikkatli olalım, bu yıl da geçen sene olduğu gibi çok büyük bir sıkıntı olmadan atlatma gayretini gösterelim." 


AA


Geri Dön