29 / 03 / 2024

Konya'daki inşaat sektörü 2017'den umutlu!

Konya'daki inşaat sektörü 2017'den umutlu!

Öğrenci kentlerinden biri olan Konya'da markalı konut sektörü giderek büyüyor. Konya'daki inşaat şirketleri 2017 yılından umutlu olduklarını vurguladı.



Konya'da markalı konut sektörü giderek büyüyor. Öğrenci kentlerinden biri olan Konya, inşaat sektörünün dikkatini çekti. Konya'daki inşaat şirketleri 2017 yılından umutlu olduklarını dile getirdi. 


Kentsel dönüşüm çalışmaların hızla arttığı Konya'da konut, arsa, ofis, sanayi sitesi ve kentsel dönüşüm alanlarında projeler üreten inşaat firmaları gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilikten umutlu. 


Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran bahar mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla inşaat sektörünün hareketlenmeye başladığını söyledi.


Erkoyuncu İnşaat Şirket Ortağı Şaban Erkoyuncu, "Devam eden ve başlayacaklarla birlikte 6 projemiz var. Geçen yıl 22 daire teslim ettik. Bu yıl 45 daire ve 22 villa teslim edeceğiz. Geçen yıl toplamda 2,5 milyon TL'lik iş yapmıştık. Önümüzdeki 2 yıl içinde 23 milyon TL'lik iş yapmayı hedefliyoruz" dedi. 


Onsa İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi Emre Özdoğan, "2017 yılında devletin desteği ve teşvikleri ile sektörümüz canlanmaya başladı. Lüks konutlar inşa eden şirketimizin şuan devam eden 2 ayrı projesi var" diye konuştu. 


Seha Yapı Genel Müdürü İskender Uslu, "Bu konutlardan 6 bin tanesi Konya'da yapmış olduğumuz proje konutları. Bu sayıları 2020'ye kadar çalışmalarımızı artırmayı planlıyoruz"açıklamasını yaptı. Her yıl projelere bir yenisini eklemeye devam eklediklerini belirten Uslu, "Zer Meram'ı Konya'da inşa etmekten oldukça mutluyuz" şeklinde konuştu. 


Sanat Yapı Satış Müdürü Muharrem Kuzyaka, bu sene içinde yüzde 15'lik bir büyüme hdeflediklerini söyledi. Kuzyaka, "Meram'da yapımı devam 12 villalık "Villa Deluxe"projesini 10. ayda teslim edeceğiz. Ayrıca adliye civarında 120 ofislik plaza, Şefikcan'da 92 daire ve Mevlana Kültür Merkezi civarında 133 konutluk projelerimizin de yapımları devam ediyor. Satışlarımız gayet iyi durumda hiçbir sıkıntımız yok" dedi. 


Konya'da inşaat sektörünün günden güne iyiye gittiğini ve daha da iyi olacağını belirten Tepekent Satış Müdürü Erkan Gültekin, "Son dönemde ki satışlarımız oldukça iyi düzeyde seyrediyor. Fuarla beraber daha da yukarıya çıkacağına inanıyoruz" dedi. Gültekin, "Meram Belediyesi'nin arka tarafında 400 dairelik Altınşehir Projesi'nin 330 dairesi şuan itibariyle sattık ve elimizde 70 daire kaldı. Yakın zamanda avm+ofıs projemiz var ve şuanda onun için de talep topluyoruz" diye vurguladı. 


Remel İnşaat Satın Alma Müdürü M.Esat Başman,"30 yıldır sektördeyiz. Üst gelir grubu için projeler üretiyoruz. 140 dairelik yeni bir projemiz var ve 2019 yılında tamamlayacağız. Sektör olarak 2018 yılından daha çok umutluyuz. Yeni proje çalışmalarımız devam ediyor"dedi. 


Bulut İnşaat Satın Alma Müdürü İhsan Türközü ise "Sektörümüzde 2016 yılı biraz kısır geçti. 2017'den umutluyuz. Yeni projemiz 4+1, 3+1, 5+1 dairelerden oluşuyor. Genel olarak 2017 yılından umutluyuz. Hatta 2018 yılı sektörümüzde daha büyük hareketlilik getirecek" diye konuştu. 



Dünya 


Geri Dön